Afbeelding
Foto: Annelies Kalisvaart

De jongens van Pedal Bikelife Zwolle laten rap maken bij de Fakkelteit

(door Annelies Kalisvaart)

ZWOLLE - Wat drie jaar geleden begon als spelenderwijs trucjes maken op de fiets is voor de jongeren van Pedal Life Zwolle uitgelopen op een samenwerking met de Fakkelteit. Een videoclip is in de maak.

Drie jaar geleden begon het in Stadshagen. Een aantal jongeren was bezig om op de fiets allerlei trucjes onder de knie te krijgen. Timo die ook in Stadshagen woont, zag ze fietsen en raakte geïnspireerd om zich aan te sluiten. Hij kreeg een fiets met handremmen en was er klaar voor om mee te doen. 

Veel oefenen op straat en uiteindelijk kon Timo wheelies en ging de ontwikkeling van de trucjes verder. De jongeren keken naar elkaar en naar filmpjes op Instagram en YouTube en maakten zich trucjes en mooie bewegingen eigen. Er werden  filmpjes van gemaakt die ze op hun eigen Instagrampagina zetten.

Vader Jasper Stiphout vertelt. "We hebben inmiddels een mooie website waarop de jongens staan met hun Instagramaccount. Er is een sponsor gevonden en de jongens hebben een eigen logo. Er zijn plannen voor kleding met hun logo erop. Kortom, het is een enthousiaste groep jongens." 

Het is beter dan binnen achter de computer zitten gamen. Lekker buiten zijn en elkaar mooie dingen laten zien. Opvallend is ook hoe de jongens met elkaar omgaan. Er wordt niet gescholden of gerookt, gezelligheid staat voorop. "Het is een urban sport net als bijvoorbeeld Freerunnen", aldus Jasper Stiphout. 

Pedal Bikelife organiseert regelmatig raido’s in Zwolle. Een raido is een samenkomst, waarbij ze via Instagram andere bikers uitnodigen op een plek in Zwolle. Ze leren elkaar trucjes en kijken hoe de ander het doet. Ze doen combo’s  en wheelies (vaktaal voor rijden op één wiel, red). "Het is geen hobby te noemen, maar een leefstijl. Het voelt als vrijheid om ermee bezig te zijn, het geeft een heerlijk gevoel", aldus Timo.
Een paar weken geleden zijn de jongens van Pedal Bikelife Zwolle binnengelopen bij de Fakkelteit. In de Fakkelteit is een studio waar jongeren rappen onder begeleiding van Rico, (bekend van Opgezwolle). Zij hebben gevraagd of de rappers zich willen laten inspireren door de sport Pedal Bikelife.

Meerdere rappers schreven dezelfde avond nog teksten, die ze na anderhalf uur schrijven ten gehore brachten aan de jongens van Pedal Bikelife. Die vonden de teksten 'echt super'.

Het plan werd opgepakt om er opnames met een videoclip van te maken. Een mooie samenwerking tussen de Fakkelteit en Pedal Bike Life Zwolle. Eind november is de opname in de studio van de Fakkelteit geweest en de videoclip met de rappers en bikkers staat op de planning. 

Meer info: www.pedalbikelife.nl