Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Heilig Boontje Espresso koestert zakelijke relatie met Retro BV

Retro BV aan de Marconistraat is een begrip in Zwolle en omstreken als het gaat om APK, voertuigtechniek en bandenservice. Een garage waar persoonlijk contact belangrijk is en er altijd gekeken wordt naar een passende oplossing. Sander de Coninck van het bedrijf ‘Heilig Boontje Espresso’ kan erover meepraten.

“Voor mijn onderneming Heilig Boontje Espresso heb ik al ruim vijf jaar een Volkswagen T2a pick-up. Deze prachtige oldtimer noem ik Betty, vernoemd naar de oma van mijn vrouw en de eerste letters (BE) op de blauwe kentekenplaat. Met Betty doe ik koffie op locatie, maar ook champagne, biertjes of food items. In 2021 stond ik onverhoopt stil en moest ik de pick-up langs de weg zetten op de IJsselallee”, vertelt De Coninck.

Door het pechgeval kwam hij in contact met Maarten Reeder van Retro BV. “Aangezien ik meer verstand heb van koffie dan auto’s, kon ik niet verder mee en stond op het punt de pechhulp de bellen, maar er stopte een auto en daar stapte Maarten Reeder uit. Stoere kale vent, grote baard en zwarte handen zoals een garagehouder heeft. Hij vroeg of hij kon helpen.” Reeder kreeg de pick-up weer aan de praat. “Ik heb Maarten gevraagd hoe ik hem kon bedanken en hij vertelde dat het goed was zo en hij het als een plicht ziet een ander die stil staat te helpen indien mogelijk. Wat een vent, echt top. Meteen had ik natuurlijk een garage gevonden waar ik heen wilde, met de juiste man en instelling als eigenaar. Ik vervolgde mijn weg.”

Later dat jaar ging ‘Betty' voor regulier onderhoud en een beurt naar Retro. De zakelijke relatie was geboren. Toen de motor het definitief begaf, ging Maarten in binnen- en buitenland op zoek naar een goede gereviseerde motor. Uiteindelijk wist hij er eentje te vinden waar hij een goed gevoel bij had. "Hij heeft alles op alles gezet om hem op tijd klaar te krijgen. Hij heeft nog nooit zo lekker gelopen”, aldus De Coninck, die
Retro beschrijft als een bedrijf met hart voor de klant en de auto. "Maarten is een specialist op veel gebieden en een liefhebber van oude en mooie auto's. Ik hoop hem niet snel weer te hoeven zien voor de pick-up, maar weet hem zeker te vinden om af en toe even een bakkie bij hem te doen en te laten zien dat ‘Betty' nog steeds als een zonnetje rijdt”, besluit De Conick.

Heilig Boontje Expresso
Tel: 06 551 784 58I
nternet: www.heiligboontjeespresso.nl
Mail: info@heiligboontje.com
Instagram: heiligboontje Facebook: Heilig Boontje Espresso