Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Smartlappenkoor VKNM: ‘Dit is echt een warm bad’

Algemeen

ZWOLLE - In de week voor kerst verzamelden de leden van Smartlappenkoor Vluchten Kan Niet Meer (VKNM) zich in De Enk om gezamenlijk te genieten van een kerstdiner, bereid door de WijKeuken. Voor laatstgenoemde had het koor trouwens een leuke verrassing in petto.

(door Tryntsje van der Meer)

Het Smartlappenkoor mag zo onderhand wel een begrip in Zwolle genoemd worden. Het koor heeft zelfs een ledenstop moeten instellen, alleen al omdat ze anders niet met z’n allen in de oefenruimte passen. Het koor bestaat nu uit zestig man.

Bestuurslid Elly Bekker heeft het zien gebeuren: “Dat kon echt niet meer joh, we zijn nu met 60 man. We oefenen hier in een zaaltje in De Enk. Dat zijn altijd gezellige avonden, gewoon een avondje uit, lekker zingen, heerlijk. En de animo is echt groot, dus we zijn hot!”

Smartlappenkoor VKNM heeft het 10-jarig jubileum gevierd in De Enk. “Het was helemaal uitverkocht. Dat was twee jaar uitgesteld door de corona natuurlijk, dus eigenlijk was het al ons twaalfjarig bestaan. Ja, het gaat erg goed, mensen voelen zich hier meteen thuis. En je ziet ‘t, de leeftijden variëren, de oudsten zijn in de 80. Mensen die zich aanmelden voelen zich meteen welkom, het is altijd een warm bad”, aldus bestuursvoorzitter Theo van Eikenhorst.

Het smartlappenkoor had voor Kerst een mooie verrassing voor de WijKeuken voor het bereiden van een kerstmaaltijd voor 53 man. De WijKeuken mocht een cheque van 150 euro in ontvangst nemen. “Hopelijk kunnen ze dat geld goed gebruiken voor de mooie dingen die ze doen”, aldus Van Eikenhorst.


Gerard Meijeringh