Nieuwjaarsconcert Phion in theater De Spiegel

ZWOLLE - Phion, orkest van Gelderland & Overijssel, luidt het nieuwe jaar in met feestmuziek uit Centraal- en Oost-Europa. Het orkest speelt dinsdag 10 januari om 20.00 uur in theater de Spiegel.

Dirigent Henrik Schaefer, bekend van het tv-programma ‘Maestro’, leidt het orkest. Op het programma Slavische dansen van Dvorák, waarvoor hij zich liet inspireren door bijvoorbeeld de furiant, de polka en de dumka.

Liszt is Hongaars in zijn beroemde Tweede Rapsodie, en de dansen die Kodály uit zijn geboortestad Galanta haalde, zijn een mengeling van Tsjechische en Hongaarse volksmelodieën.

Speciaal voor deze concerten heeft Phion Slobodan Trkulja uitgenodigd. Hij brengt met zijn band Balkanopolis de Balkan naar de concertzalen. De charismatische multi-instrumentalist, zanger en componist weet met zijn indrukwekkende stem het publiek steeds weer te ontroeren en op te zwepen.
Hij creëerde zijn eigen bijzondere sound door traditionele Servische muziek, authentieke instrumenten, melodieën en ritmes te laten versmelten met nieuwe arrangementen en moderne instrumenten en speelstijlen. Hij trad onder andere op tijdens het Eurovisie Songfestival met het Metropole Orkest.

Entree voor het concert in de Spiegel is 19,50 euro, kaarten zijn te koop via zwolsetheaters.nl.