Het rolstoeldansen in De Enk is weer begonnen.
Het rolstoeldansen in De Enk is weer begonnen. Foto: Melchior van Tweel

Rolstoeldansen in Enk

ZWOLLE - De rolstoeldansers in De Enk aan het Assendorperplein in Zwolle zijn begonnen aan de tweede helft van het seizoen. Nieuwe leden zijn welkom. Ze kunnen vrijblijvend (gratis) twee keer meesporten en ervaren hoeveel plezier dit geeft.

Het rolstoeldansen is voor mensen met een lichamelijke beperking, die van muziek, bewegen en dansen houden. Maar ook voor mensen die van muziek, bewegen en dansen en een extra uitdaging zoeken. 

De dansen die worden uitgevoerd, zijn divers; van ballroomdansen tot modern, en van volksdansen tot stijldansen. Er wordt serieus geoefend, maar vooral dansplezier is belangrijk. 

Sandra Broeze geeft de rolstoeldansles, iedere maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur, in wijkcentrum de Enk aan het Assendorperplein. Hier is een mooie gladde vloer zodat de rolstoelers gemakkelijk kunnen draaien.

Rolstoeldansen wordt aangeboden door ReVAS de Peperbus,de Regionale Vereniging voor Aangepast Sporten in Zwolle. ReVAS is een omnisportvereniging met ongeveer 180 leden die meerdere sporten aanbiedt. 

Naast rolstoeldansen zijn dat handbewogen rolstoelhockey (H-hockey), elektrische rolstoelhockey (E-hockey), tafeltennis, zwemmen en warm-waterzwemmen.

Meer informatie staat op www.revas-peperbus.nl. Contact opnemen voor meer informatie kan via de coördinator van het rolstoeldansen, Irene Bargeman-Dam (irene.dam@home.nl).