Lezing in de Nooterhof
over geologie en fossielen

ZWOLLE - Bart van der Zee en Clarinus Nauta houden vrijdag 20 januari om 20.00 uur een lezing in de Nooterhof over geologie en fossielen van Hannover. Ze zijn uitgenodigd door NGV-afdeling Zwolle.

De sprekers gaan terug naar het tijdperk Krijt, ongeveer 100 miljoen jaar geleden. Daarna gaat de lezing inzoomen op de vondsten die in de groeve gedaan worden. Er worden naast sponzen en koralen ook ammonieten, zee-egels en belemnieten gevonden. Wie in dit gebied zelf vondsten heeft gedaan, kan die meenemen om te laten zien. De sprekers kunnen helpen om de naam van vondsten te bepalen.

De lezing wordt gehouden in de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 (door het hek direct links naar de vergadercontainers) en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 18.30 uur. 

Bezoekers kunnen hun vakantievondsten laten determineren (naam geven). Er zijn amateur-geologen die helpen om de juiste naam te geven aan een steen, fossiel of mineraal. Wie een foto heeft gemaakt van een berg of een breuk in een bergwand en daar een verklaring voor wil hebben, kan deze ook meenemen naar de lezing.