Nieuwe druk ‘Een Spijker aan de Brug’ gepresenteerd

ZWOLLE – In de synagoge aan de Samuel Hirschstraat wordt zondag 29 januari de nieuwe, uitgebreide derde druk van het boek ‘Een Spijker aan de Brug’ van schrijver Kees Sybrandi gepresenteerd. Opperrabbijn Binyomin Jacobs neemt het eerste exemplaar van de nieuwe druk in ontvangst.

Sybrandi staat in zijn lezing stil bij de motivatie voor het herstellen van Joodse begraafplaatsen door christelijke vrijwilligers. Hij beschrijft wat aan dit werk voorafging: de diepe verootmoediging en de gebedsreizen naar Oost-Europa, wegens de eeuwenlange vervolging en uitsluiting van Joden en de grote vernietiging door de nazi’s in de vorige eeuw.

Deze geheel herziene derde druk, die op 29 januari verschijnt, beschrijft hoe het werk zich in de laatste jaren heeft ontwikkeld. Het werk ‘met de handen' begon in Warschau en werd in 1984 gestart in Nederland. Zodra het weer het toelaat wordt er gewerkt op door de Joodse autoriteiten aangewezen begraafplaatsen. Inmiddels zijn er in heel Nederland al meer 150 Joodse begraafplaatsen hersteld. Dit herstelwerk wordt geheel door Boete & Verzoening bekostigd.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.boete-verzoening.nl. Een Spijker aan de Brug is te bestellen via www.boete-verzoening.nl/webshop, tot 1 maart tegen de gereduceerde prijs van 10 euro.