Prominentenbal ‘d Oelewappers

ZWOLLE - Carnavalsverenging d’Oelewappers houdt zaterdag 21 januari het jaarlijkse Prominentenbal in Wijkcentrum de Weijenbelt aan de Campherbeek.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende event wordt een man, vrouw of groep die veel betekend heeft voor de stad Zwolle benoemd tot Prominent.

Nadat Prinses Glitter en haar adjudante Glamour verenigingen en groepen hebben ontvangen, zal om elf over elf bekend worden gemaakt wie Prominent 2023 is. Er is muziek van Menno Aben.

De deuren van Wijkcentrum de Weijenbelt gaan om 20.00 uur open.

Lezing en struinen met Vlinderstichting

ZWOLLE - Kars Veling van de Vlinderstichting houdt zondag 22 januari een lezing en excursie in en rond Wijkboerderij Schellerhoeve aan het Schellerpark 101.

Veling vertelt over vlinders in de winter en de (eitjes van) de sleedoornpage. Na de lezing gaan de bezoekers in groepjes het Schellerpark afstruinen op zoek naar sleedoornpage eitjes.

Voor wie liever binnenblijft is de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst aanwezig om te laten zien hoe je vlinders en libellen kunt knippen uit papier. Het programma begint om 10.00 uur met koffie of thee.

Meer informatie en aanmelden via www.vlinderstichting.nl/40jaar.