Weer gezellige middag van stichting Pelita

ZWOLLE - De stichting Pelita houdt zaterdag 21 januari weer een gezellige middag. De stichting zet zich in voor mensen van Indische en Molukse afkomst en voor wie zich met hen verwant voelt. 

De maandelijkse gezellige middag wordt gehouden in wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20. Er is muziek van de bandRolls Choice, een batikpresentatie met dans, een bingo en een uitstekende Indische catering.

Repair Café
Zwolle-Zuid
in De Siggels

ZWOLLE - De volgende Repair Café in Zwolle-Zuid wordt vrijdag 20 januari om 10.00 uur gehouden in Buurthuis De Siggels aan de IJsselcentraleweg.

Tussen 10.00 en 12.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies, alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie.
Wie kleding wil laten repareren kan knopen en stofjes meenemen zodat er een passende reparatie kan worden gedaan.
Door repareren te promoten, wil Community Builders Zwolle bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Wiebe Feenstra. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn."

Fraterhuis
Academie over
jaren 50 en 60

ZWOLLE- De Fraterhuis Academie gaat zaterdag 21 januari van 11.00 tot 13.00 uur over de jaren 50 en 60 in Nederland. Dit onderwerp kwam afgelopen herfst ook aan bod en trok toen veel belangstelling.

Historicus en huisdocent Hans Luiten buigt zich in dit college aan de hand van vermakelijke voorbeelden en fragmenten over de vraag in hoeverre er sprake was van botsende generaties.
Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro entree, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis, in de voorverkoop en voor de lezing.

‘Gipsy Queen in
Rolling Keet’ bij KBO/PCOB

ZWOLLE - De Ouderenbond KBO/PCOB houdt vrijdag 27 januari een bijeenkomst met Margreet Oldhoff.

Zij komt vertellen over de avonturen die zij heeft beleefd tijdens haar reis met haar campingbusje. Ze schreef daar het boek ‘Gipsy Queen in Rolling Keet' over. De lezing begint om 14.00 uur en wordt gehouden in de van Parkzicht aan de Jacob van Neckstraat 136 in Zwolle. De toegang is gratis.