Kennis overbrengen met Mixtape Sessies (vervolg voorpagina)

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Carlijn en René Postma zorgden maandag bij Two Stories voor een feestelijke bijeenkomst met verhalen, eten en muziek. Het was de eerste Mixtape Sessie in een serie van vier.

De eerste Mixtape Sessie was alleen toegankelijk voor zo’n veertig genodigden, onder de noemer Mixtape Exclusives. Zij kregen vooraf een mixtape thuisgestuurd, waarmee ze het interview van Carlijn Postma met Cliff Arnall konden beluisteren. Tijdens de aftrap maandagmorgen was er ook aandacht voor het verhaal achter het nummer I Don’t Like Mondays. Het nummer gaat over de 16-jarige Brenda Ann Spencer. Zij schoot twee volwassenen dood. Acht kinderen en een politieagent raakten gewond. Waarom ze het deed? “I don’t like Mondays”, was haar antwoord. 

Carlijn en René Postma willen dit jaar vier keer een Mixtape Sessie doen. Voor de volgende keer komen er meer plekken beschikbaar. "Wat en waar is nog een verrassing. Die aanwijzingen volgen via de volgende mixtape", aldus Carlijn Postma.  

Met de Mixtape Sessies wil het tweetal mensen met elkaar in contact brengen en kennis overbrengen in de vorm van entertainment. “We willen laten zien hoe verhalen en muziek elkaar versterken. En dat er met audio meer kan dan men denkt." 

In gesprek over de Spoorzone-plannen

ZWOLLE - Het Spoorzone-team van Gemeente Zwolle houdt woensdag 25 januari een Spoorcafé, deze keer bij Brainz (Lübeckplein 68, Zwolle). Alle geïnteresseerden zijn welkom om in gesprek te gaan over de plannen voor Spoorzone Zwolle. 

Tijdens het inhoudelijke gedeelte gaat de host van de avond, Anne-Marie Mosterman, in gesprek met diverse gasten. Ze blikt met hen terug op hoogtepunten van het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar gebeurtenissen in de eerste helft van 2023. Zoals de ontwikkelingen in de NS-gebieden, Hanzekwartier, Willemskwartier, Het Gildenhof, Koggepark, de Passerelle en Oosterlaan/Westerlaan.
Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Het inhoudelijk gedeelte begint om 19.30 uur en duurt tot circa 20.30 uur. Het is mogelijk om vooraf vragen in te zenden over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Dit kan tot en met zondag 20 januari via spoorcafe@zwolle.nl, onder vermelding van ‘Vraag Spoorcafé'. Het team doet zijn best om alle ingezonden vragen tijdens het Spoorcafé te beantwoorden.