Hardloper kan zijn hart weer ophalen in Zwolle

HARDLOPEN - Met de Wijthmenerplasloop werd zaterdag een start gemaakt met een reeks aan hardloopevenementen in Zwolle. Atletiekvereniging PEC 1910 uit Zwolle bijt het spits af en houdt zondag 2 april weer Ekiden Zwolle, de marathon in estafettevorm. De laatste editie van het hardloopevenement was in 2019. Corona en een vrijwilligerstekort zorgden ervoor dat de organisatie de 27ste editie steeds moest uitstellen. Bij een ekiden loopt een team, dat bestaat uit zes personen, elk een gedeelte van de marathon. Ze lopen achtereenvolgens: 5 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer en 7,195 kilometer. De start en finish liggen op de atletiekbaan van av PEC 1910 aan de Urksteeg. Inschrijven kan nu al via inschrijven.nl. Opgeven als vrijwilliger is ook mogelijk. Dat kan via ekidenzwolle@avpec1910.nl.
Daarna volgt de Tien Mijl van Zwolle Zuid op zaterdag 15 april waarvoor de inschrijving opent op zaterdag 29 januari. De Halve Marathon Zwolle vindt plaats op zaterdag 10 juni, de AsRenloop is op zondag 25 juni, de Berkumloop wordt op dinsdag 12 september gelopen en de Sint Nicolaasloop staat gepland voor zondag 26 november.

Zwolse Keije
Solen wint NK

VELDRIJDEN - Keije Solen is de nieuwe Nederlandse kampioen veldrijden bij de junioren onder de 19 jaar. In Zaltbommel bleek de pas 16-jarige Zwollenaar zondag onder zware omstandigheden de sterkste. Hij versloeg zijn concurrenten Senna Remijn en Floris Haverdings en kwam na bijna 41 minuten met anderhalf minuut voorsprong alleen over de streep. De Zwollenaar onderstreepte daarmee zijn goede vorm. In de maand december reed hij zeven wedstrijden in Belgiƫ, waarin hij elke keer in de top tien eindigde. Een week voor zijn NK triomf, werd hij nog vijfde in de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Zonhoven.

Bekerduels voor
The Hammers

BASKETBAL - Zonder de zieke hoofdcoach Herman van den Belt, gaat Landstede Hammers in een dubbelduel tegen Feyenoord proberen de bekerfinale te bereiken. Donderdag 19 januari is het uitduel tegen Feyenoord. De return is zondag 22 januari om 17.00 uur in het Landstede Sportcentrum. Na twee wedstrijden valt de beslissing. Mochten The Hammers Feyenoord uitschakelen, dan treft het Donar Groningen op zondag 12 maart in de finale: Die ploeg elimineerde Heroes Den Bosch.