JenaXL verhuist naar Koningin Wilhelminastraat

ZWOLLE - In verband met het groeiende leerlingenaantal gaat JenaXL verhuizen naar de Koningin Wilhelminastraat 93. Deze nieuwe plek is een stuk ruimtelijker dan het huidige gebouw aan de Gelijkheid 3.

“Op de nieuwe locatie kunnen meer faciliteiten worden gecreëerd, waar het Jenaplanonderwijs nog beter kan worden ingericht voor de leerlingen”, zo laat Jena XL weten. Teamleider Regina Siebelink is blij met deze stap: “Samen met de leerlingen, ouders en medewerkers willen we een uitdagende leer- en leefomgeving creëren. Het nieuwe gebouw wordt ingericht, zo dat we ons Jenaplanonderwijs optimaal kunnen inzetten. Er worden speciale praktijklokalen gerealiseerd en er komt een gezamenlijke ruimte voor iedereenkomsten en vieringen, zodat we kunnen leren van en met elkaar. Samen bouwen we aan JenaXL!’

Donderdag 19 januari houdt JenaXL een Open Huis voor toekomstige brugklassers en hun ouders in het oude gebouw aan de Gelijkheid 3. Op JenaXL kunnen leerlingen terecht voor de richtingen atheneum, havo en vmbo-tl en kader. De deuren staan open van 16.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via jenaxl.nl. JenaXL is een school voor voortgezet onderwijs die werkt volgens het Jenaplanconcept. "In een sfeer waarin je je thuis voelt. De docenten stimuleren leerlingen zelfstandig en zelfbewust te worden. Leerlingen op JenaXL doen veel kennis op, maar ze leren ook hoe ze het beste kunnen studeren en hoe ze van en met elkaar kunnen leren”, aldus JenaXL.