Stadsderby Be Quick'28 en WVF

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Naast Berkum beginnen zaterdag nog meer amateurvoetbalclubs aan de tweede seizoenshelft. Alleen in de vierde en vijfde klasse wordt de competitie later hervat en wel in het weekend van 4 en 5 februari. 

In de eerste klasse E ontvangt SVI - dat nog geen nieuwe trainer heeft - Noordscheschut. De ploeg van nu nog trainer Bram Freie staat elfde en heeft maar één punt voorsprong op de nummer voorlaatst: vv Heerenveen. SVI heeft elf punten en boekte in de laatste wedstrijd voor de winterstop pas de tweede overwinning: thuis tegen Hulzense Boys (3-2), dat een plekje lager staat. Kortom, SVI weet zich dus nog lang niet veilig.
In de tweede klasse I is het zaterdag tijd voor de stadsderby tussen WVF en Be Quick'28. Het eerste duel werd gewonnen door WVF met 0-1. Beide teams spelen dit seizoen niet echt mee om de prijzen. In Westenholte kan zaterdag nummer zeven Be Quick'28 bij winst gelijk komen met WVF dat vijfde staat. Bovendien heeft Be Quick'28 nog een inhaalduel tegoed.
In de derde klasse C gaat koploper Dieze West naar Hasselt, waar het Olympia'28 treft. Trainer Tom IJzerman ligt met zijn team op titelkoers. Duidelijk is wel dat Heerde de enige concurrent is met één punt minder. Op zaterdag 22 april is het Dieze West tegen Heerde.
Zwolsche Boys, dat inmiddels keurig is opgeklommen naar de vierde plek in die klasse, speelt in en tegen Ommen, de huidige nummer vijf. Winst betekent een stevige positie in de subtop, achter Dieze West, Heerde en Rouveen. De stadsderby tussen Dieze West en Zwolsche Boys is zaterdag 4 maart op sportpark 't Hoge Laar.