Programma PEC Zwolle in de maand januari

PEC ZWOLLE -  PEC Zwolle krijgt vrijdag 20 en 27 januari VVV Venlo en Top Oss op bezoek, waarna het de maand januari afsluit met een inhaalduel in Kerkrade tegen Roda JC op maandag 30 januari. Door de winst van zondag tegen Heracles Almelo is PEC de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Het heeft net als Heracles 44 punten, maar Zwolle speelde dus een wedstrijd minder. Bovendien won het de afgelopen zes duels. Op vrijdag 28 oktober werd voor het laatst verloren, thuis van MVV: 0-1.
Wint PEC ook tegen die andere zuidelijke club Roda JC, dan loopt het verschil met nummer drie Eindhoven op naar negen punten. De eerste twee ploegen promoveren rechtstreeks. Mocht dat onverhoopt misgaan, dan heeft PEC Zwolle ook nog de winst in de tweede periode achter de hand.

En dan was er nog het bekerduel van vorige week donderdag tegen Feyenoord. In een kletsnatte Kuip kwam PEC Zwolle uiterst fraai en snel op 0-1 door een uithaal van Haris Medunjanin. Hierna belegerde Feyenoord de Zwolse verdediging, die uiteindelijk drie keer moest buigen: 3-1.

PEC Vrouwen

In de luwte van de mannen gaat ook voor de PEC Vrouwen de competitie verder. Vrijdag begint de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Fortuna Sittard. PEC Zwolle staat met nog tien duels te spelen op de zevende plaats met acht punten uit tien wedstrijden. Op vrijdag 3 februari is het eerste thuisduel in 2023, thuis tegen Excelsior.