SWOL 1894 waterpolosters breken met trainer

(door Erik Riemens)

WATERPOLO - "De klik was er niet, dat merkte je eigenlijk terug in alles. En dat werd ook beaamd hoor", aldus aanvoerder Annemarie Worst van SWOL 1894 waterpolo Dames 1. Vorige week maandag werd de samenwerking tussen trainer Chris Visser en de ploeg per direct beëindigd. 

"Het was een drukke en onrustige week, maar we hebben de knop omgezet. De coach van heren 1 Hans van Zeeland (die ook vertrekt, ER) wil ons helpen, dat geldt ook voor speler Menno de Vries, die ons vorig jaar nog trainde. Speelster Ashley de Jong, die geblesseerd is, gaf afgelopen donderdag training."
Zaterdag sluit SWOL 1894 Dames 1 de competitie af thuis tegen Utrecht. De Zwolse waterpolosters, uitkomend in de eerste divisie, zijn als nummer drie in ieder geval zeker van de playoffs. "We hebben dit seizoen drie keer verloren, waaronder zaterdag tegen de nummer één Brandenburg. Toch stapten we met een goed gevoel het bad uit. Dit besluit had niets te maken met de prestaties. Als die klik er wel was geweest, dan waren we met elkaar doorgegaan", aldus Worst. Vorige week maandag was de halfjaarlijkse evaluatie. Visser gaf toen aan dat hij aan het einde van het seizoen wilde stoppen. Ook hij mistte de klik en haalde onvoldoende energie uit de samenwerking. Wel wilde hij het seizoen nog afmaken. "Vervolgens hebben we met de waterpolocommissie overlegd. Daar kwam uit dat het beter was om meteen te stoppen."