ZV 44 zwemster Paula Spans spant de kroon

ZWEMMEN - ZV 44 heeft afgelopen weekend uitstekend gepresteerd op de Overijsselse Sprint Kampioenschappen die zaterdag en zondag in zwembad De Vrolijkheid werden gehouden. Absolute uitblinker was ZV 44-zwemster Paula Spans. De 12-jarige zwemster wist alle afstanden waarop zij aan de start verscheen, te winnen en dat leverde maar liefst 11 gouden medailles op.

Bij de heren werden zaterdag in totaal 3 gouden, 11 zilveren en 6 bronzen medailles gewonnen. Bij de dames waren dit 10 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles. Hierdoor stond ZV 44 na de eerste dag stevig bovenaan in het medailleklassement met een totaal van 37 medailles.

Op zondag 22 januari werd de tweede sessie gezwommen en al vrij snel werd duidelijk dat ZV 44 ook deze dag weer aan de winnende hand zou zijn. De eerste twee estafettes bij de jongens en meisjes junioren won ZV 44 overtuigend. In totaal werden zondag door de heren 4 gouden, 6 zilveren en 9 bronzen medailles en bij de dames 7 gouden en 4 zilveren medailles gewonnen.

Veel vertrouwen

Zo kwam het totaal voor ZV 44 op 67 medailles tijdens dit Overijsselse kampioenschap. De zwemmers en coaches konden dan ook terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en kijken met veel vertrouwen uit naar de derde zwemcompetitieronde. Die wordt zaterdag 28 januari in het Overijsselse Denekamp gezwommen.