Start inschrijving 10 Mijl Zwolle

HARDLOPEN - Hardloopliefhebbers kunnen zich vanaf zondag 29 januari 12.00 uur inschrijven voor de twaalfde editie van de 10 Mijl van Zwolle Zuid, die op zaterdag 15 april plaatsvindt. Er is een KidsRun en volwassenen kunnen starten op de 5 of de 10 Mijl. Net als alle andere edities steunt de organisatie ook deze editie een aantal goede doelen. Dit jaar zijn dat MyZwolle, Stichting KIDS Zwolle en Jeugdfonds Sport en Cultuur. Inschrijven kan op de website www.10mijlvanzwollezuid.nl.

Nederlagen voor
korfballers

KORFBAL - De korfballers van Sparta kunnen zaterdag in het thuisduel tegen Mid-Fryslân uit Reduzum revanche nemen voor de grote nederlaag van afgelopen zaterdag. Toen werd in de hoofdklasse in Groningen met 35-20 verloren van NIC. Sparta staat nu vijfde en treft de koploper. Oranje Zwart heeft die status nog steeds in de tweede klasse, alleen weet de Zwolse ploeg na vijf gewonnen duels weer wat verliezen is. Zaterdag werd thuis met 12-14 verloren van HKC uit Hengelo (Overijssel), dat inmiddels tweede staat. Zaterdag is het in Terschuur Revival tegen Oranje Zwart.

Uitleg Salverda
Topscorers Trofee

AMATEURVOETBAL - Voor een aantal voetbalclubs begon afgelopen weekend de tweede seizoenshelft. Dat betekent ook dat de Salverda Topscorers Trofee weer is gestart. Ploegen uit de vierde en vijfde klasse komen vanaf 4 februari in actie. Van iedere amateurvoetbalclub komt tijdens het seizoen twee keer een artikel in De Swollenaer. Ook is er volop aandacht voor het vrouwenvoetbal. Naast Be Quick'28 en Berkum zijn deze seizoenshelft ook de derdeklassers WVF en ZAC aan de beurt.