Afbeelding
Foto: Erik Franssen

Muzinder houdt Kruisbrink 65 Festival

ZWOLLE - Ter ere van de 65ste verjaardag van Annette Kruisbrink, haar omvangrijke oeuvre en een fonkelnieuwe opgenomen cd houdt Muzinder op zaterdag 11 februari het Kruisbrink 65 Festival. 

In de ochtend vindt er een openbaar en vrij toegankelijk muziekconcours plaats op het ArtEZ Conservatorium, waarvoor jonge amateurmusici en conservatoriumstudenten zich hebben aangemeld. De jury, waar Annette Kruisbrink zelf onderdeel van is, zal gaan luisteren naar werken van Kruisbrink. Na afloop van het concours, voorafgaand aan de prijsuitreiking, wordt het lunchconcert verzorgd door mandoline orkest Het Consort en de gitaristen Jan Bartlema en Serhat Bulut. Tickets voor dit feestelijke concert zijn te bestellen via www.muzinder.nl en aan de zaal.

Het middaggedeelte van het festival zal plaatsvinden in de Doopsgezinde Kerk van Zwolle, waar het LAIS-kwartet het omvangrijke werk voor zang, fluit, cello en gitaar van Annette ‘LAIS, een liedcyclus' ten gehore brengt. Dit concert is onderdeel van de concertserie Kerken als Podium, en is als zodanig vrij toegankelijk. Er wordt een vrije gift gevraagd na afloop. 's avonds is er een feestelijke cd-presentatie, die in het teken staat van werken voor piano van Kruisbrink. De pianomuziek, die in het najaar van 2022 al werd opgenomen door Philine Coops en Pianoduo Marten & Marte, wordt nu live door hen gespeeld. Na afloop zijn gesigneerde cd's verkrijgbaar. Tickets voor het avondconcert aan de deur of via www.muzinder.nl.