Peter de Jong: 'Iets mooiers is er niet' (vervolg voorpagina)

(door Gerard Meijeringh) 

ZWOLLE - Peter de Jong was donderdagavond enorm blij met de 'Gouden Snavel'. "Dit is het hoogtepunt in het leven van Rondje Swolle."

De Jong vond het heel speciaal dat hij de onderscheiding van de Eileuvers in ontvangst mocht nemen. "Dat je binnen je eigen stad zo'n onderscheiding krijgt. Iets mooiers is er niet."

Postuum hebben ook Gerrit van der Kooy en Jan Boertien de prijs gekregen. Dat maakte het voor Peter de Jong extra speciaal. Hij vroeg om een applaus voor beide heren. Daar werd enthousiast gehoor aan gegeven. Er klonk een klaterend applaus in de bovenzaal van Odeon. Dat zorgde voor emoties bij Peter de Jong. "We zijn hier twintig jaar geleden mee begonnen. Ik doe nog steeds hetzelfde kunstje en met evenveel plezier. Ik heb alleen geen feedback meer met Gerrit en Jan. Dat mis ik wel.”

Tijdens de Buitengewone Hofvergadering zijn nog meer mensen in het zonnetje gezet. Lees alles hierover op de pagina's van Rondje Swolle.

'Onnoemelijk
wreed' (vervolg
voorpagina)

ZWOLLE (JPZ) - 'Onnoemelijk wreed', Zo omschreef de rechter vorige week de daad van de 53-jarige Zwollenaar, die de voorpoten van zijn hond vastbond en het dier in het Zwolle-IJsselkanaal dumpte. 

Volgens de officier van justitie heeft de politie flink werk moeten verzetten om de twee te achterhalen. De echte ‘klapper' kwam met het afgeluisterde gesprek van de twee in het politiebusje, zei de officier van justitie. W. had eerder ontkend en kwam daarna met het verhaal dat een boer achter de dood van de hond zat. Pas in het busje bekende hij de dader te zijn, zei de officier van justitie. Hij eiste een halfjaar cel tegen W. voor het doden van de hond en 2 maanden cel tegen Van E. voor het niet tegenhouden van zijn toenmalige maat. Had Van E. dan niet achter de hond aan in het water kunnen springen? Zijn raadsvrouw Caroline Pronk benadrukte dat het hier om een vechthond ging die gemeen gedrag vertoonde. Bovendien kan een sprong in de rivier gevaarlijk zijn. Ze vroeg om vrijspraak, want wat viel Alex nou te verwijten? 

De rechter volgde de officier in zijn eis. Van E. kreeg een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur, omdat zijn rol beduidend kleiner was.