Sparta Zwolle krijgt korfballes

(door Harry Bouwhuis)

KORFBAL - De korfballers van Sparta Zwolle hadden zaterdag in eigen huis niets in te brengen tegen de koploper in de hoofdklasse Mid-Fryslân. Het werd in Victorium 11-28. “We wisten dat we het lastig zouden krijgen tegen zo’n goede ploeg. Alleen dat we er zo dik af zouden gaan, had ik niet gedacht. We zijn op alle fronten afgetroefd tegen een prima team”, aldus Jesper Walinga die constateerde dat zijn ploeg bij rust al op een onoverbrugbare 4-12 achterstand stond. ”Hun scoringspercentage was zoveel hoger.”
Behalve de nederlaag was vooral het uitvallen van Rowie Soldaat met een gescheurde achillespees een enorme domper. Walinga: “Rowie is een belangrijke vrouw bij ons, zowel verdedigend als ook in de aanval. Zonder haar moeten we de komende wedstrijd van KVS winnen. Die ploeg staat net onder ons op plek zeven. Een zege is een must om niet in de problemen te komen.”

Lars Miedema sluit
aan bij vv Berkum

AMATEURVOETBAL - Lars Miedema (22) stapt per direct over naar vv Berkum, dat hem afgelopen weekend voor anderhalf seizoen vastlegde. De aanvaller en broertje van Vivianne Miedema kwam tot nu toe uit in de derde divisie voor DVS '33. In Ermelo werd zijn doorlopende contract in goed overleg ontbonden.
Miedema begon als pupil bij HZVV en De Weide in zijn woonplaats Hoogeveen en werd als 11-jarige al gescout door PEC Zwolle. Hij maakte deel uit van de hoofdselectie, maar debuteerde niet in het profvoetbal. Dat deed hij wel bij FC Den Bosch in de eerste divisie. Daarna speelde hij in Spanje voor Vélez CF in de Tercera Division. Vervolgens ging Miedema medio 2021 naar SC Genemuiden. Afgelopen zomer stapte hij over naar DVS '33.