Trainerscarrousel voetbalclubs bijna uitgedraaid

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Zaterdag begint voor iedere amateurvoetbalclub de tweede helft van de competitie weer. Nu komen ook de vierde- en vijfdeklassers in actie. Inmiddels zijn de meeste amateurteams voorzien van een trainer in het nieuwe seizoen. Een overzicht.

Bij Berkum, WVF, Zwolsche Boys, HTC en VSW blijft alles zoals het is. Arno Hoekstra, Jacob Grooten, Freddy Prins, Elvin Matuankotta en Gerald Prins blijven in het nieuwe seizoen in dienst van hun huidige club. Bij FC Ulu Spor is het wachten nog op de handtekening van Kamil Tasdan.
Vorige week maakte ZAC bekend de opvolger van Arnie Pot in huis te hebben gehaald. Daniël Holtman (33) uit Apeldoorn komt over van zondag eersteklasser AVV Columbia, waar hij bezig was aan zijn eerste jaar. Daarvoor was hij twee seizoenen hoofdtrainer van vv Heerde. Door privéomstandigheden ruilt hij de zondag in voor de zaterdag en kwam zo in beeld bij ZAC.
Ook vv Wijthmen begroette een nieuwe hoofdtrainer. Sander Zuidema (40) uit Zwolle volgt Marc Helderman op. Hij traint nu nog vierdeklasser Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek. Eerder was hij trainer bij ASVD zaalvoetbal en vervolgens bij de jeugd van SVI en ZAC.
Eersteklasser SVI en zondag vijfdeklasser SV Zwolle zijn de enige twee Zwolse amateurclubs, die nog niet zijn voorzien. Beide clubs hebben de vacature nog op hun site staan.