Jan Terlouw doet Preek van de Leek in Adventskerk

Jan Terlouw doet
Preek van de Leek
in Adventskerk

ZWOLLE - Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw is gevraagd om op 5 februari in Zwolle de ‘ preek van de leek ‘ te houden. Dat gaat gebeuren vanaf 10.00 uur in de Adventskerk (Wijkcentrum SIO) aan het Talmaplein 2 in Zwolle-Zuid. Het thema dit jaar is ‘Onze waarden, normen en identiteit in verhouding tot ons vertrouwen in elkaar en in de overheid’.

Jan Terlouw kennen we als kinderboekenschrijver en oud-politicus van D66. Tegenwoordig kennen we hem vooral van talkshows en lezingen, waarin hij zijn zorgen uitspreekt over de hedendaagse samenleving. Terlouw maakt zich sterk voor duurzaamheid, gemeenschapszin en zingeving passend bij ieder mens persoonlijk. Daarnaast zet hij zich in voor een betere wereld, waarbij hij benadrukt dat het vooral gaat om een verandering in denken en handelen. Twijfelen en kwetsbaarheid is een kracht.

Er is een apart programma voor de kinderen in een naastgelegen zaal. Daar gaan de kinderen bezig met opdrachten uit de film van het boek ‘ De Koning van Katoren’, dat Terlouw heeft geschreven.

De ‘viering voor jong en oud' wordt geleid door Dirk Jan Steenbergen, werkzaam in kerk (PKN) en samenleving in Zwolle. Met deze viering wil de kerk aanhaken bij de actualiteit, en graag een open en gastvrij huis zijn, waarin iedereen zich welkom kan voelen. Een ieder wordt daarom van harte uitgenodigd om bij de viering aanwezig te zijn.