Koffieconcert Mpingo In de Broeren

ZWOLLE – Snuffelen tussen de nieuwste boeken, terwijl je geniet van een gratis koffieconcert. Dat kan op zaterdag 4 februari bij Van der Velde In de Broeren in Zwolle. Dan verzorgt het Mpingo Klarinetensemble uit Zwolle van 10.00 tot 11.00 uur een optreden in de brasserie van de boekhandel.

Mpingo heeft een brede orkestbezetting en daardoor een prachtige klankkleur. In het mooie oude kerkgebouw van boekhandel Van der Velde In de Broeren brengt het klarinetorkest muziek ten gehore, variërend van barok tot rock en van pop tot polka.

Het Mpingo Clarinet Choir werd in 1994 opgericht door klarinetdocent en dirigent Martin van Zanten, destijds verbonden aan de Muzerie in Zwolle. De naam Mpingo is Tanzaniaans (Swahili) en verwijst naar het hout van de boom waarvan klarinetten doorgaans zijn gemaakt. Sinds 2020 is Mpingo onderdeel van Quintus in Kampen en heeft het zelfs een Kamper zusje. Beide klarinetensembles treden regelmatig op. Nieuwe klarinettisten zijn altijd welkom. In beide orkesten spelen verschillende klarinetten: van de bekende besklarinet tot de es-, (contra)alt- en (contra)basklarinet. Het instapniveau is het A-diploma of vergelijkbare speelervaring.

Wil je op een ander instrument spelen dan de gangbare besklarinet? Mpingo beschikt over enkele huurinstrumenten. Mpingo Zwolle repeteert op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur in De Bazuin aan de Jupiterstraat; Mpingo Kampen op vrijdag van 09.30 tot 10.30 uur in Quintus aan de Vloeddijk. Meer info via www.quintuskampen.nl of neem contact op via info@quintuskampen.nl of 038 33 71200.