Stefan Lukic haalt uit tegen Dieze West.
Stefan Lukic haalt uit tegen Dieze West. Foto: Pedro Sluiter

Stefan Lukic zou wel hogerop kunnen, maar wil hij het ook?

Sport

AMATEURVOETBAL - Bij PEC Zwolle haalde van zijn lichting alleen Kingsley Ehizibue de top, de Zwolse verdediger voetbalt nu in Italië bij Udinese. Stefan Lukic doet dat bij Zwolsche Boys in de derde klasse, waarin hij zaterdag hard onderuit ging tegen Dieze West (6-1). “Andere dingen in het leven zijn ook belangrijk.

(door Erik Riemens)

Zaterdag verloren jullie met 6-1 van Dieze West. Hoe kijk je erop terug?

“Vooraf weet je dat zij de betere ploeg zijn, maar ook dat je op de counter mogelijkheden hebt. Ik moet Dieze West de complimenten geven, want zij zorgden ervoor dat wij er heel moeilijk uitkwamen. Daarnaast scoorden zij snel. Toen we na rust de 3-1 maakten, lag de 4-1 er meteen in. Ook verdedigend waren we niet sterk. Gelukkig staan we nog steeds derde, wel zijn we wisselvallig. Naast deze 6-1 verloren we twee keer dik van Hattem, maar wonnen we van Heerde. We spelen niet het mooiste voetbal, maar wel heel direct, realistisch en vaak effectief.”

Je bent een jongen van de club, maar hebt ook een PEC Zwolle verleden?

“Klopt, ik ben begonnen bij Zwolsche Boys, via de Voetbalschool kwam ik bij PEC Zwolle. Daar zat ik tot de senioren, daarna moest ik weg. PEC speelde nog eredivisie en trok veel nieuwe spelers aan. Van mijn lichting haalde alleen Kingsley Ehizibue het. Omdat ik in Groningen ging studeren, heb ik bij Be Quick 1887 in de hoofdklasse gevoetbald en wat lager bij Stadspark. Daarna nog een jaartje met mijn broer bij FC Meppel.”

Om vervolgens weer terug te keren in het Zwolse amateurwereldje.

“Door mijn beide slechte enkels kon ik niet meer op niveau spelen. Ik merkte dat ik niet meer vrijuit kon voetballen en werd daardoor wat voorzichtig en onzeker. In 2021 wilde ik de uitdaging toch weer aangaan en ging ik naar Zwolsche Boys.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Vooropgesteld, voetbal is en blijft erg leuk. Ik wil later wel trainer worden, maar ook andere dingen in het leven zijn belangrijk. Zo heb ik twee masters behaald in de accountancy en ben ik inmiddels verloofd. Ik heb serieus getwijfeld om te stoppen, maar ik vind mij nu nog te jong. In theorie zou ik hoger kunnen spelen, maar dan moet ik vanwege mijn enkels heel veel tijd investeren in bijvoorbeeld krachttraining. Voorlopig blijf ik lekker bij de Zwolse Boys.”

Ten slotte, hoe bekend ben je met de Salverda Topscorers Trofee?

“Ha, ha, nou eigenlijk niet. Ik was wat verbaasd dat ik gevraagd werd, want ik heb dit seizoen namelijk maar één doelpunt gescoord.”