Lourdes Hamer wil vooral genieten tijdens de finale.
Lourdes Hamer wil vooral genieten tijdens de finale. Foto: Aangeleverd

Zwolse Lourdes Hamer strijdt om titel Miss Beauty of Overijssel

Algemeen

ZWOLLE - Voor Lourdes Hamer breekt een spannende tijd aan. Op 4 december vorig jaar werd de 20-jarige Zwolse verkozen tot een van de 22 finalisten van de verkiezing Miss Beauty of Overijssel. Op zondag 19 maart is de finale in Hardenberg en wordt duidelijk of ze doorgaat naar de landelijke finale.

(door Gerard Meijeringh)

Drie jaar geleden deed Hamer voor het eerst mee aan een missverkiezing. Toen was ze deelnemer in de verkiezing van Miss Teen of Overijssel. Ze hield er toen gemengde gevoelens aan over. “Ik was onzeker over mezelf en meiden kunnen heel erg gemeen zijn tegen elkaar. Ik voelde me er toen niet thuis en heb ook niet de volgende ronde gehaald.”

Zelfvertrouwen

Drie jaar later is alles anders. Lourdes zit goed in haar vel. Ze werkt als gastvrouw in het restaurant en de hotelbar van Van der Valk. Eerder was ze ze werkzaam als luchtvaartdienstverlener. “Maar dat was niks voor mij. Ik blijf liever op de grond. Mijn werk bij Van der Valk bevalt me heel goed. Ik hou van sociaal contact met mensen.”

Grote verrassing

In vergelijking met drie jaar geleden is haar zelfvertrouwen enorm toegenomen. Daarom gaf Lourdes zich op voor de verkiezing van Miss Beauty of Overijssel. Dat ze zich op de castingdag op 4 december wist te plaatsen voor de Overijsselse finale kwam voor haar als een verrassing. “Het was heel spannend. De castingdag duurde de hele dag. Het was supergezellig”, aldus Lourdes. Vooraf waren er 480 aanmeldingen. Uiteindelijk waren 80 meiden (teens en vrouwen)  aanwezig op de castingdag. 20 teens en 22 vrouwen, waaronder Lourdes, wisten zich te plaatsen voor de finale.

Geld voor arme gezinnen

Nu maakt ze zich op voor de finale van Miss Beauty of Overijssel op zondag 19 maart in Hardenberg. In het voortraject zamelden de deelnemers geld in voor de Linda Foundation. “Dat was superleuk. Het is een heel mooi goed doel. Het geld gaat naar arme gezinnen. Ik kom zelf ook niet uit een rijk gezin. Eerder ging ik nooit op vakantie”, aldus Lourdes, die heel wat geld heeft binnengehaald voor het goede doel. Daarnaast kreeg ze een catwalk-training en trainingen op het gebied van sociaal media en heeft ze een mooie jurk met een split en glitters uitgezocht. Op 29 januari was er een fotoshoot. 

Genieten

Lourdes gaat de finale van Miss Beauty of Overijssel ongedwongen in. De winnares van de Overijsselse finale plaatst zich voor de landelijke finale, waarin de titel Miss Beauty of the Netherlands wordt vergeven. Tijdens de finale van Miss Beauty of Overijssel op zondag 19 maart is zijn eerst drie ronden (voorstelronde, bikini-ronde en galaronde). Daarna gaan de beste tien meiden van beide groepen naar de hastagronde, waarin de deelnemers vertellen over een bepaald onderwerp. 

“Het lijkt me erg leuk om te winnen, maar ik gun het de andere meiden ook. Iedereen is superaardig en iedereen is mooi op z’n eigen manier en heeft eigen specifieke kwaliteiten. Ik ben al blij dat ik de finale heb gehaald en wil vooral andere meiden inspireren. Dat is mijn doel”, besluit de Overijsselse finalist.


Gerard Meijeringh