Landstede Hammers wil beker in Zwolle houden

BASKETBAL -  Het is bijna zondag 12 maart. De dag van de basketbalbekerfinale tussen Landstede Hammers en ZZ Leiden. Het is de vierde keer dat de Zwolse formatie in de finale van de NBB-beker staat, maar bekerwinst leverde dat nog nooit op. Want de Zwolse ploeg betreft, wordt het zondag Hammertime.

De vorige drie finales gingen allemaal verloren. In 2005 werd het in het Groningse Martiniplaza 83-78 voor Donar (destijds Capitals). Acht jaar later was Eiffeltowers Den Bosch in Almere met 73-61 te sterk en in het Landstede Sportcentrum gingen The Hammers op 31 maart 2019 met 87-69 onderuit tegen ZZ Leiden.
Zondag, wederom in het Landstede Sportcentrum, moet dan de eerste bekerzege worden behaald. De eindstrijd begint om 16.00 uur en de organisatie rekent op een uitverkocht huis met zo'n 1500 toeschouwers. Het is wel te hopen dat de formatie van interim-hoofdcoach Mark van Schutterhoef - hij vervangt de nog steeds afwezige hoofdcoach Herman van den Belt - beter voor de dag komt dan afgelopen weekend. In de eerste wedstrijd in de Elite Gold fase van de BNXT League noteerde Landstede een 95-79 verlies tegen Spirou Charleroi. De eerste thuiswedstrijd is zondag 19 maart om 14.00 uur tegen Telenet Giants Antwerp.
Tickets voor de bekerfinale zijn verkrijgbaar via de site van Landstede Hammers. Meer informatie over de bekerfinaledag, is vanaf donderdag ook te lezen op die website.