Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Twee bakfietsen officieel in gebruik genomen bij Tactus

Algemeen

ZWOLLE - Op de locatie aan van Tactus Verslavingszorg aan de Pannenkoekendijk zijn woensdagmorgen twee bakfietsen in gebruik genomen. De bakfietsen zijn bestemd voor het transport van spullen en maakt het werk in de dagbesteding een stuk gemakkelijker.

Tactus Verslavingszorg biedt dagbesteding aan mensen met verslavingsproblemen. Dat gebeurt voor 27 bewoners, maar er is ook externe hulp. Enkele jaren geleden werd de boel omgegooid. De houtwerkplaats verdween en er werd een weggeefhoek gecreëerd. Daarnaast werd de fietswerkplaats nieuw leven in geblazen. 

Inmiddels weten studenten de fietswerkplaats goed te vinden. Ze kunnen daar terecht voor fietsreparaties voor een zachte prijs. Ook worden oude fietsen opgeknapt en verkocht aan studenten. In de weggeefhoek staan verschillende spullen die gratis kunnen worden meegenomen. Er is voor ieder wat wils. De weggeefhoek is is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Wethouder Arjan Spaans sprak lovende woorden over het werk van de cliënten van Tactus. Op zijn weg naar de Pannenkoekendijk zag hij cliënten van Tactus aan het werk met afval. “Het is goed wat jullie doen. Het is belangrijk dat jullie een bijdrage leveren aan de stad. Dat is tweeledig. Het is waardevol voor de stad en ook voor jullie zelf is het goed om wat te doen om zo een gevoel te krijgen dat jullie een bijdrage leveren aan de stad. Ik zie jullie als een schakel tussen de inwoners en de Rova. Ik hoop dat de samenwerking in de toekomst nog sterker wordt”, aldus Spaans. 

In De Swollenaer van 15 maart meer over de bakfietsen bij Tactus Verslavingszorg. 

Gerard Meijeringh