Maud Broeksema scoorde twee keer tegen ZAC.
Maud Broeksema scoorde twee keer tegen ZAC. Foto: Pedro Sluiter

WVF’ster Maud Broeksma baalt stiekem wel als ze niet scoort

Sport

AMATEURVOETBAL - In de derde klasse I maken dit seizoen twee Zwolse teams de dienst uit: ZAC en WVF. De ploeg uit Westenholte heeft bovendien de topschutter in de gelederen: Maud Broeksma staat inmiddels op 24 treffers. In het onderlinge duel vorige week (3-3) scoorde ze twee keer. “Als ik niet scoor, dan baal ik stiekem wel ja.”

(door Erik Riemens)

Zaterdag ging het duel tegen Oene niet door. Vorige week woensdag speelden jullie thuis tegen ZAC. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?

“In de eerste helft werden we eerlijk gezegd helemaal weggetikt en stonden we in de rust ook verdiend achter met 0-2 achter. Daarna waren wij beter. In de 75-ste minuut kwamen we zelfs op 3-2 voor. Uiteindelijk werd het toch nog 3-3, al met al wel een terechte uitslag.”

Vorig jaar werden jullie kampioen in de vierde klasse en nu staan jullie tweede achter ZAC. Waarom gaat het weer zo goed?

“Vorig jaar werd een heel nieuw team geselecteerd. Al snel bleek dat we veel te laag zaten ingedeeld. Er was geen één goede tegenstander, daardoor werden we ook gemakkelijk kampioen. Dat willen we dit seizoen weer bereiken. Ik denk dat wij een prima team hebben voor de tweede klasse.”

Je hebt er nu 24 inliggen, wat ben jij eigenlijk voor een spits?

“Ik ben redelijk snel, als ik de bal vanuit het middenveld diep aangespeeld krijg, lukt het mij vaak om de tegenstander eruit te sprinten en te scoren. Ook weet ik meestal wel hoe ik moet lopen. We hebben veertien wedstrijden gespeeld, volgens mij heb ik twee keer niet gescoord. Dan baal ik wel ja.”

Vorig jaar scoorde je maar liefst 37 keer. Is het niet tijd voor een stapje hoger?

“Die vraag krijg ik vaker. Ik heb het bij WVF hartstikke goed naar mijn zin. Het is gezellig, leuk en we groeien iedere keer nog als team. Praten kan altijd, maar WVF is toch wel mijn club. Ik denk niet dat ik hier wegga.”

WVF heeft twee vrouwenteams. Is het vrouwenvoetbal helemaal ingebed binnen de club?

“We begonnen met niks, nu hebben we een betaalde trainer en kleding. Dat is allemaal goed geregeld. Het is zeker beter geworden, alleen duurt het soms toch nog wel heel erg lang, terwijl het bij heren 1 meteen geregeld is.”

Tot slot, vorig jaar werd je tweede in het Salverda Topscorers Klassement. Hoe volg je het?

“Ik volg het zeker, kijk iedere week wel naar het klassement. Ook wordt er best veel over gepraat. Alleen wat voor mij écht telt, is het kampioenschap. We staan één punt achter en er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen.”