Ricardo Wagenmaker (rechts) scoorde tegen DUKO drie keer.
Ricardo Wagenmaker (rechts) scoorde tegen DUKO drie keer. Foto: Archieffoto: Pedro Sluiter

Oranje-Zwart gaat nog steeds vol voor de titel

Sport

KORFBAL - Koploper Oranje Zwart hield zaterdag een beetje een katterig gevoel over aan de zaalkorfbaltopper tegen DUKO. In Duiven werd het tegen de nummer twee, 16-16. Vlak voor tijd leidde de Zwolse ploeg nog met 14-16. Het goede nieuws was dat de aanval op de koppositie zo werd afgeslagen en promotie bijna een feit is. “Maar we gaan nog steeds vol voor de titel”, aldus Sjors Voskuijl.

{door Erik Riemens)

Het verschil tussen Oranje-Zwart en DUKO blijft zo één punt met nog drie duels te gaan. De eerste twee ploegen promoveren naar de eerste klasse. De marge naar de nummer drie is vijf punten in Zwols voordeel en comfortabel te noemen. Oranje-Zwart krijgt zaterdag bezoek van laagvlieger Zwart Wit en speelt daarna nog uit tegen HKC in Hengelo en thuis tegen Revival.

Tikkie

Zaterdag liet de ploeg van trainer Coen Klappe het dus na om een tikkie uit te delen tegen DUKO, waarvan het eerste duel in Zwolle nog nipt met 21-19 gewonnen werd.
“In de slotfase maakten we bij een 14-16 voorsprong als team de verkeerde keuzes, waardoor hun aanvoerder en topschutter nog kon scoren”, aldus Verkuijlen. “Het begin was van beide kanten nerveus. Ik geloof dat het na tien minuten pas 1-1 stond. Daarna liep DUKO uit tot 9-5, vervolgens kwamen we terug tot 9-8 en gingen we uiteindelijk met een 10-8 achterstand de rust in. In de tweede helft was het juist andersom en stonden wij steeds voor. Vlak voor tijd leidden we met 14-16 en leek het wel gespeeld. Uiteindelijk werd het 16-16. Dat was op dat moment echt wel balen en we hielden er wel een beetje mixed feelings aan over, maar al met al was het wel een terechte puntendeling”, analyseerde Voskuijl.

De aanvallend ingestelde speler begon bij Oranje-Zwart, verkaste als beginnend senior naar Sparta om in 2021 weer te terug te keren bij de club die zowel in de zaal als op het veld koploper is in de tweede klasse.
Die veldcompetitie start eind april weer. Oranje-Zwart wacht eerst nog drie spannende zaalwedstrijden op weg naar de eerste klasse. Promotie is nagenoeg zeker, nu het kampioenschap nog. “Ik weet zeker dat ik voor iedereen spreek, maar we gaan vol voor de titel.”