Trein Topvolleybal Zwolle dendert door

VOLLEYBAL - Zaterdag speelt VC Topvolleybal het topduel in en tegen Utrecht. Het is het duel tussen de nummers één en twee in de kampioenspoule. Als Zwolle in het hol van de leeuw wint, is het een serieuze kandidaat voor de titel. De ploeg van vertrekkend coach Eric Meijer - hij treedt in dienst van de volleybond en gaat zich fulltime bezighouden met talentontwikkeling - won zaterdag met 1-3 van Sudosa Assen. Het was de vierde Zwolse zege op rij. De weg naar de titel is nog lang. Er wachten nog drie thuisduels: tegen Sliedrecht, Sudosa en Utrecht en twee uitwedstrijden tegen Sneek en op de laatste speeldag, zaterdag 15 april in Borne tegen Apollo 8.

Start clinic
Halve Marathon

HARDLOPEN - De Zwolse atletiekvereniging AV PEC 1910 organiseert in voorbereiding op de Halve Marathon en de Vier Engelse Mijl op zaterdag 10 juni, ook dit jaar weer een hardloopclinic. De start is zondag 19 maart op de atletiekbaan aan de Urksteeg. Met gediplomeerde trainers worden hardlopers begeleid om topfit aan de start te staan van de Halve Marathon of de Vier Engelse Mijl. De clinic duurt elf weken en bestaat uiit wekelijks intervaltrainingen afgewisseld met een aantal duurlopen.

Berkum in actie
voor de beker

AMATEURVOETBAL - De degradatiekraker tegen 'd Olde Veste werd zaterdag afgelast. Toch dient de volgende wedstrijd voor Berkum zich al weer snel aan. Woensdag 15 maart om 20.00 uur bekert Berkum uit tegen zondag eersteklasser Voorwaarts Twello. Het betreft de achtste finale. Wint Berkum dan komt het in het paasweekend thuis in actie tegen AZSV of SC Bemmel.