Afbeelding
Foto: Dirk Schreuders

Release debuut-EP van winnaar Talentprijs Nathalie Schaap bij Odeon

Algemeen

ZWOLLE - Nathalie Schaap komt met haar band NATHALÍE met een debuut-EP. Op zaterdag 25 maart vindt de release plaats in Odeon vanaf 20.30 uur. 

Wie tijdens de afgelopen cultuurprijsuitreiking in de Spiegel in de zaal zat, kreeg al een voorproefje van de band NATHALÍE, met als frontvrouw Nathalie Schaap, die de Cultuur Talentprijs 2022 in ontvangst nam. ‘’Na vele jaren veel sessiewerk te hebben gedaan bij onder andere Douwe Bob en Bertolf, voelt het nu voor mij als een beter moment dan ooit om onze eigen muziek een podium te geven’’, aldus 

‘Progressive Folk Pop’, zoals ze het zelf noemen. Deze akoestische band, bestaande uit Nathalie Schaap (contrabas en zang), Mark Schimmel (gitaar en zang) en Jos van Ringen (banjo) neemt je mee op een waar avontuur. Met een palet van pop, folk, jazz en zelfs klassiek, hebben ze een sterke eigen klank, die een krachtige indruk achterlaat.

NATHALÍE valt op binnen de Nederlandse muziekscene. Zo staan ze komend jaar onder andere in het Concertgebouw, studio 150, Amersfoort Jazz en nog veel meer relevante podia in binnen-, en buitenland.Tijdens hun release wordt dit trio bijgestaan door Janos Koolen (mandoline), Oene van Geel (viool) en Bertolf Lentink (dobro), muzikanten die hun sporen verdiend hebben. 

Gerard Meijeringh