Ryan Thomas in actie tegen NAC Breda. "Ik ben PEC dankbaar voor deze kans."
Ryan Thomas in actie tegen NAC Breda. "Ik ben PEC dankbaar voor deze kans." Foto: Pedro Sluiter

PEC middenvelder Ryan Thomas: “Frustrerend en moeilijk dat ik nog niet langer kan spelen”

Sport

PEC ZWOLLE – Na vier vrije dagen, meldt de selectie van PEC Zwolle zich woensdag weer op het trainingsveld. Voor Ryan Thomas gold dat niet. De PEC middenvelder gaf vrijdag na de 2-0 zege op NAC Breda aan die dagen te gebruiken voor extra trainingen. “Ik ga in de gym hard aan de slag om nog fitter te worden. Ik heb nu twee weken om aan mijn lichaam te werken, want ik wil zo snel mogelijk negentig minuten kunnen spelen.” 

(door Erik Riemens)

“De volgende wedstrijd is tegen Jong Utrecht eind maart, dan moet ik wel zeventig minuten spelen.” Tomas speelde vrijdag iets korter, namelijk een uur. Vlak voor zijn wissel ging hij naar het gras. Loos alarm. “Zeker met drie wedstrijden in de week, is een uur voor mij het maximale. Ik ben fit, dus het heeft niets met blessures te maken, het is alleen heel lang geleden dat ik negentig minuten heb gespeeld. Ruim twee jaar geleden bij PSV. Ik heb tijd nodig.”

Lastig

“Dat weet PEC toen ik hier kwam en dat weet ik zelf ook, alleen het is wel frustrerend en ook wel moeilijk, omdat ik het gevoel heb dat ik het team meer kan geven dan dat ik nu kan. Juist in de laatste dertig minuten gebeurt het vaak in de wedstrijd. Dan is het lastig dat je daar geen onderdeel van uitmaakt”, aldus Thomas, die uiteindelijk tevreden terugblikte op de wedstrijd en de overwining. Maar gemakkelijk ging het zeker niet. “NAC deed het goed. Verdedigend, maar ook op het middenveld hielden ze de ruimtes heel klein, waardoor wij daar niet aan het voetballen kwamen. We hadden een break through nodig en die kwam er meteen na rust.”

Thomas doelde op de fout in de NAC verdediging. Meteen na rust speelde Sabir Agougil te zachtjes terug, Dean Huiberts geloofde in die bal en maakte met een beetje geluk de 1-0. Daardoor viel er een last af van PEC Zwolle, zo leek het wel. In de 84ste minuut kwam aan alle onzekerheid een eind. Een vrije bal van Bart van Hintum werd verlengd door Thomas van den Belt, die bal stuiterde via de lat het veld in, Thomas Beelen bracht de bal koppend voor, waarna Thy met zijn hoofd nummer vijftien binnenwerkte: 2-0.

Relaxter

“We moeten het ook bij onszelf zoeken. Als je de hele wedstrijd bekijkt, hebben we veel meer balbezit, krijgen we vijf of zes kansen. Daar moeten we meer meedoen, zodat we de wedstrijd wat relaxter kunnen uitspelen. Maar we zijn tevreden en opgelucht. Ons doel is promotie, nu gaan we vol voor het kampioenschap”, aldus Thomas.
De voorsprong van koploper PEC Zwolle op Heracles Almelo blijft zes punten met een wedstrijd meer. Die ploeg haalt nog in tegen Den Bosch. Nummer drie Almere City heeft elf verliespunten meer dan PEC, dat nog acht duels speelt. Wint PEC er vier, dan keert het terug in de eredivisie. Met Ryan Thomas. “In mijn contract staat dat ik bij promotie blijf. Natuurlijk valt er te praten als er een mooie club komt, maar in principe blijf ik. Ik woon in Zwolle, mijn kinderen gaan hier naar school en ik ben PEC dankbaar voor deze kans.”