De 10 mijl van Zwolle Zuid, 15 april is het weer zover.
De 10 mijl van Zwolle Zuid, 15 april is het weer zover. Archieffoto: Pedro Sluiter

10 Mijl Zwolle Zuid kent nu al meer inschrijvers

Sport

HARDLOPEN - Inschrijven kan officieel nog tot en met donderdag 23 maart 23.59 uur. Nu al zijn er al meer inschrijvingen voor de Edwin van Vilsteren Makelaars 10 Mijl van Zwolle Zuid. Zaterdag 15 april is het weer zover. “Vooral het aantal inschrijvingen voor de Kidsrun is opvallend hoog”, aldus hardloper en een van de organisatoren, Peter Jansen.

(door Erik Riemens)

Eric Haasjes, bestuurslid van de 10 Mijl: “Een van de speerpunten dit jaar was zoveel mogelijk kinderen van de Zwolse basisscholen aan de start te krijgen. Dat is tot nu toe dus zeker gelukt.”

Clinics

Om de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar zo goed mogelijk voor te bereiden op hun loopafstand van 440 meter (6 en 7 jaar), 880 meter (8 en 9 jaar) en 1320 meter voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar, worden er drie clinics gehouden bij ZAC. Die vinden plaats op woensdagmiddag 29 maart, 5 en 12 april. Alle kinderen die zich ingeschreven hebben, krijgen deze week een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de Kids Clinics.
“Die laatste clinic is een heel bijzondere”, laat Jansen weten. “Die wordt namelijk verzorgd door de bekende langeafstandloper Hugo van den Broek, die een PR op de marathon heeft van 2:12.08. Mogelijk is zijn vrouw de Keniaanse Hilda Kibet ook aanwezig. Haar snelste tijd op de marathon is 2:24.27. Daarnaast doen de dochters van Hugo en Hilda op 15 april mee aan de KidsRun en loopt Hugo de 10 Mijl.”
Volgens Jansen is de organisatie bijna klaar voor de twaalfde editie van de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Het aantal inschrijvingen ligt nu al net iets boven dat van vorig jaar. Inschrijven is dus nog mogelijk via de website.

Vrijwilligers

Bestuurslid Frits de Vries vult nog aan: “We hebben totaal zo’n 110 vrijwilligers nodig. Gelukkig zijn de de meeste posities inmiddels bezet. Het zou heel mooi zijn als we de vijftien vacante plekken ook nog kunnen opvullen. Dus bij deze een oproep om je aan te melden.” Vrijwilligers kunnen zich opgeven door te mailen naar: vrijwilligers@10mijlvan zwollezuid.nl.