Promotie is binnen voor Oranje Zwart

KORFBAL - Het is de korfballers van Oranje Zwart gelukt om in de zaal te promoveren naar de eerste klasse. Een 17-11 zege op Zwart Wit was genoeg. Zaterdag reist het team van trainer Coen Klappe af naar Hengelo, waar gespeeld wordt tegen HKC, de huidige nummert drie. De Zwolse voorsprong op nummer twee Duko bedraagt één punt. Op de slotdag, zaterdag 1 april - wanneer Oranje Zwart thuis speelt tegen Revival - valt waarschijnlijk de beslissing.
Met nog twee duels te gaan in de hoofdklasse, heeft Sparta een mirakel nodig om degradatie af te wenden. Zaterdag werd met 23-18 verloren van De Meervogels. Sparta staat voorlaatste en drie punten achter op Nic met nog twee wedstrijden te korfballen. Zaterdag treft Sparta datzelfde Nic thuis om 17.40 uur, een week later is het uitduel tegen koploper Mid-Fryslân/ReduRisk, dat mogelijk dan al kampioen is.

Pas op de plaats
voor volleybalsters

VOLLEYBAL - Aan de indrukwekkende zegereeks in de kampioenspoule, is voor VC Zwolle Topvolleybal een einde gekomen. Zaterdag werd het uitduel tegen koploper Utrecht met 3-1 verloren (29-27, 19-25, 25-21 en 25-15). Donderdag wacht alweer het zesde duel. Dan komt regerend landskampioen Sliedrecht naar het Landstede Sportcentrum, waar om 20.00 uur het beginsignaal klinkt. Afgelopen week maakte de club bekend dat Pascal Veneman de nieuwe hoofdtrainer wordt. Hij was de afgelopen zes seizoenen assistent-coach en volgt straks Eric Meijer op.