Stavakken PEC Zwolle blijven leeg

PEC ZWOLLE - Bij de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht op vrijdag 31 maart blijven de stavakken 2,3 en 4 op de noordtribune (Marten Eibrink tribune) leeg. Dat betekent dat seizoenkaarthouders geen toegang hebben tot het stadion. De KNVB straft daarmee PEC Zwolle voor het afsteken van fakkels bij de opkomst van de spelers tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven van 11 november 2022.
PEC krijgt die sanctie, omdat de club op de zogeheten ‘strafkaart’ van de KNVB aantekeningen had staan van acht eerdere wedstrijden uit het vorige seizoen en een aantal duels uit dit seizoen met een voorwaardelijke straf. Daarvoor zijn in het verleden ook al forse boetes opgelegd. "Wij betreuren het ten zeerste dat door dit besluit nu een hele grote groep seizoenkaarthouders die met bovenstaande niets van doen heeft gehad, de dupe is", aldus de club maandag in een schriftelijke reactie.

Waterpolo heren en
dames naar finale

WATERPOLO - Zowel de waterpoloheren als -dames hebben de finale bereikt van de ManMeer!-Cup. Die bekerfinale vindt zaterdag 8 april plaats in Sportstad Heerenveen. De dames spelen dan om 15.00 uur tegen hun bekende concurrent Brandenburg uit Bilthoven, de heren treden om 17.00 uur aan tegen SVH uit Rotterdam. De kaartverkoop start op maandag 3 april.
Afgelopen zaterdag versloegen de Zwolse heren in Oldenzaal met 11-13 OZ&PC, terwijl de dames in eigen huis te sterk waren voor ZV Haerlem (6-4). Meest opvallende speelster én doelpuntenmaakster aan Zwolse zijde was Ashley de Jong. Zij kampt met knieproblemen, zal daardoor waarschijnlijk moeten stoppen met waterpolo, maar was zaterdag toch te vinden in het bad en scoorde ook nog eens twee keer.