Cursus voor kinderen van ouders met psychische- of verslavingsproblemen

ZWOLLE - Op 28 maart start Impluz in samenwerking met. Tactus met een KOPP/KOV-groep ‘Voor jou!’ in Zwolle voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De gratis cursus wordt gegeven op dinsdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur (behalve in de meivakantie) bij Dimence Zwolle aan de Roelenweg 9.

Er zullen acht bijeenkomsten zijn van anderhalf uur. In de KOPP/KOV-groep wordt op begrijpelijke wijze aandacht besteed aan thema’s zoals ziekte van de ouder, gevoelens, geheimen en opkomen voor jezelf. 

Het is een doe- en praatgroep. De ouders zullen bij de cursus betrokken worden door kennismakingsgesprekken en een ouderbijeenkomst.

Kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen begrijpen vaak niet wat er met hun ouder(s) aan de hand is. Hierdoor kunnen ze met hun gevoelens in de knoop komen te zitten, wat zich ook kan uiten in lichamelijke ongemakken. 

Sommige kinderen gaan zichzelf de schuld geven, of proberen al op jonge leeftijd zorgen of taken in het huishouden over te nemen. De kindergroep is geschikt voor kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder met psychische of verslavingsproblemen. 

Meer info of aanmelden via telefoonnummer 0570 604900 of mail naar info@impluz.nl.