Een foto van CSV'28-HTC, toen wel met Sam Weggemans.
Een foto van CSV'28-HTC, toen wel met Sam Weggemans. Foto: Archieffoto: Pedro Sluiter

Sam Weggemans: “Liefst met Berry het seizoen afgemaakt”

Sport

AMATEURVOETBAL - Bij koploper CSV’28 gebeurde er recent van alles. Trainer Berry Mulder werd op een zijspoor gezet, er ontstond onenigheid over de oorzaak en met Kelvin Bonhof stond er meteen een opvolger klaar. Aanvaller Sam Weggemans bekeek het allemaal vanaf de zijlijn. Letterlijk, want de 22-jarige Zwollenaar, die acht keer scoorde, kampt met een polsblessure.

(door Erik Riemens)

Eerst maar even de winstpartij (2-5) zaterdag tegen HTC. Hoe kijk je erop terug?

“Nou ik baalde vooral dat ik niet kon meedoen. HTC is mijn oude club en ik had heel graag tegen ze gespeeld. Na de 0-1 zag het er goed uit, maar binnen een paar minuten was het 2-1. Gelukkig maakten we na de rest snel de 2-2, die hadden we echt even nodig. Daardoor werd het een open wedstrijd en daar profiteerden wij uiteindelijk het beste van.”

Zelf kon je niet meedoen, waarom?

“Vorige week tegen Wilsum moest ik mij zelf opvangen na een sprong. Ik kwam op mijn pols terecht, dat voelde eerst wel goed, maar het bleek toch een breukje. Ik loop nu met een spalk. Woensdag (vandaag, red).krijg ik te horen of het helemaal gips wordt of een brace. In dat laatste geval ben ik er misschien drie weken uit, anders wellicht zes. We staan nog steeds bovenaan, willen voor de promotie én het kampioenschap gaan en dat wil ik toch echt wel binnen de lijnen meemaken.”

Hoe belangrijk is de titel voor jullie?

“Kampioen worden leeft echt wel in de groep. We hebben kwalitatief de beste groep, al is het ook niet zo dat we twee klassen beter zijn dan de rest. Een aantal jongens twijfelt nog, er zijn spelers die misschien willen komen, dus dan is het wel belangrijk of je nu derde of vierde klasse speelt.”

Hoe is het met je eigen ambities? Jij bent naast voetballer ook fotomodel.

“Ik ben als jochie begonnen bij CSV’28, speelde twee jaar bij HTC en ben dit seizoen weer terug. In principe blijf ik, maar mocht er een club komen die hoger speelt, dan is dat het overwegen waard. Nu kan ik het nog goed combineren met mijn werk als fotomodel. Ik mis soms een training, moet in het weekend weleens reizen, maar ik kan iedere zaterdag nog wel voetballen.”

Wat wil je nog kwijt over de ontstane situatie bij CSV’28?

“Ik schrok wel van het ontslag van Berry. Persoonlijk vind ik hem een goede gast en ik had graag met hem het seizoen afgemaakt. De groep grotendeels ook wel. Ik vind het vooral jammer voor hem. Van de nieuwe trainer heb ik een goede indruk. Hij maakte meteen een heel tactisch plan en was zaterdag in de rust, zo hoorde ik van temgenoten, ondanks de achterstand heel rustig en positief.”