Landstede Hammers lijdt vooralsnog in Elite Gold

BASKETBAL - Vorig seizoen verloor Landstede Hammers alle wedstrijden in de Elite Gold tegen de Belgische opponenten. Dit seizoen lijkt het niet veel beter te worden. Zaterdag gingen The Hammers hard onderuit in en tegen Mechelen: 101-62.

Vanavond (woensdag) wacht alweer de volgende tegenstander. Dan komt Filou Oostende naar Zwolle, waar om 19.30 uur het beginsignaal klinkt. Zondag staat het thuisduel tegen Limburg United op het programma. Die wedstrijd in het Landstede Sportcentrum begint om 14.00 uur. Mogelijk biedt die wedstrijd hoop, want de ploeg uit Hasselt is het slechts presenterende Belgische team.
Afgelopen zaterdag speelde Landstede al snel een kansloze wedstrijd. Na het eerste kwart stond het 32-12. Bij rust was die kloof nog wat groter: 54-25. De teller van de thuisploeg stopte uiteindelijk bij 101. Het was de derde achtereenvolgende nederlaag tegen een Belgische formatie. Gold tegen Charleroi nog het excuus dat dat duel een week voor de bekerfinale werd gespeeld, tegen Giants Antwerp was het verschil al ruim (57-81).
Er zijn na woensdag nog zes duels te spelen voor de ploeg van coach Mark van Schutterhoef. Of hij ook komend seizoen de hoofdcoach is, is niet duidelijk. Zeker is wel dat Herman van den Belt definitief niet terugkeert. Hem is nog om een reactie gevraagd op zijn vertrek, maar die is tot nu toe uitgebleven.