‘Nu tijd voor andere dingen' (vervolg voorpagina)

(door Gerard Meijeringh) 

ZWOLLE – Vrijdag 31 maart sluit Orhan Kilic een lange periode in zijn leven af. Hij stopt als autowasser. “Ik ga nu andere leuke dingen doen en genieten van het leven.”

Aan alles komt een einde. Dus ook aan het werk van Orhan Kilic als autowasser. “Ik ben bijna 40,5 jaar verbonden aan deze wasstraat. Het houdt een keer op. Ik ben nu 62 jaar. In totaal heb ik 45 jaar gewerkt.” 

Hij heeft zijn werk in de wasstraat altijd met veel plezier gedaan. “Wat is er zo mooi is aan het vak? Je moet ervan houden. Ik heb het altijd leuk gevonden om met klanten om te gaan. Elke dag maak je van alles mee. Ik ben nooit met tegenzin naar het werk gegaan.”

Met sommige klanten bouwde hij zelfs een vertrouwensrelatie op. “Je hebt met iedereen contact en leert elkaar kennen. Sommige klanten vertelden me dingen die niemand wist. Dat vertelde ik dan ook niet door. Dat vertrouwen moet je uitstralen en verdienen.” 

Kilic straalt van oor tot oor wanneer hij aan het woord is. Gaat hij zijn werk in de wasstraat niet missen? 

“Dat weet ik niet. Dat moet de tijd uitwijzen. Ik had natuurlijk wel mijn vaste routine. ’s Morgens vroeg opstaan en daarna naar het werk. Straks kan ik uitslapen.” 

Eigenaar Erman Schuurman gaat Kilic zeker wel missen. "Als je op vakantie ging, wist je dat de wasstraat bij Orhan in goede handen was. We kennen elkaar al meer dan veertig jaar", aldus Schuurman.