Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Mannenzang Zwolle voor mannenopvang Kadera.

Algemeen

ZWOLLE - Mannenzang Zwolle heeft afgelopen dinsdag een cheque van 1250 euro overhandigd aan Stichting Kadera. De cheque is ontvangst genomen door twee cliënten en een hulpverlener van Kadera. Het geld werd door Mannenzang Zwolle binnengehaald via een collecte tijdens een zangavond van 21 april. 

Op 21 april was er de tweede mannenzangavond in de Plantagekerk in Zwolle. Het was al weer vier jaar geleden, vanwege de annulering in 2020. Onder leiding van pianist/dirigent Martin van Heerde, organist Harm Hoeve en trompettist Maurice van Dijk zongen zo’n tweehonderd mannen uit Zwolle en omgeving geestelijke liederen.

Tijdens de zangavond is er gecollecteerd voor de mannenopvang van stichting Kadera. Mannen voor mannen!. Op 16 mei konden de organisatoren Otto Kleingeld en Hans Sandink de cheque van 1250 euro overhandigen. Met het geld wil Stichting Kadera enkele fietsen aanschaffen, zodat de bewegingsruimte van cliënten weer wat groter wordt. In 2019 is er ook geld ingezameld door Mannenzang Zwolle. Toen is het geld besteed aan het inhuren van een acteur bij een weerbaarheidstraining.

Op zaterdag 20 april 2024 zal de Plantagekerk weer geopend zijn voor de tweede mannenzangavond Zwolle. Martin van Heerde en Harm Hoeve hebben hun medewerking toegezegd. De video van de tweede mannenzangavond s te zien op reformatorischeomroep.nl/video/samenzang/mannenzang-zwolle.

Gerard Meijeringh