Jesse Betaze (rechts in duel) speelde zijn laatste wedstrijd voor HTC.
Jesse Betaze (rechts in duel) speelde zijn laatste wedstrijd voor HTC. Foto: Pedro Sluiter

Jesse Betaze wil slecht seizoen met HTC graag gauw vergeten

Sport

AMATEURVOETBAL - HTC verloor zaterdag kansloos met 4-0 van FC Ulu Spor en eindigde dit seizoen met de tweede degradatie op rij. De Tuinders zijn straks actief in de nieuw te vormen vijfde klasse. Zonder Jesse Betaze (30) die deze zomer alsnog naar Hattem vertrekt. “Achteraf was HTC misschien geen goede keuze.”

(door Erik Riemens)

Zaterdag leden jullie alweer de veertiende nederlaag van het seizoen. Hoe kijk je erop terug?

“Die wedstrijd was tekenend voor een tegenvallend seizoen. Af en toe wonnen we een paar keer, maar door schorsingen en blessures werd het al weer snel minder. Het was een heel teleurstellend seizoen.”

En hoe kijk jij persoonlijk terug?

“Ik heb dit seizoen op meerdere posities gespeeld. Eigenlijk ben ik een echte nummer zes, een spelverdeler, maar ik heb ook centraal achterin gestaan en de laatste tijd was ik spits. Ik heb geloof ik vier keer gescoord, al ben ik eigenlijk nooit helemaal fit geweest. Soms speelde ik misschien maar op 60 procent, maar om eerlijk te zijn kon dat ook wel vanwege het niveau.”

Je hebt heel veel clubs gehad en op hoog niveau gespeeld, maar je wilde stoppen. Hoe belandde je zo bij HTC?

“Ik ken de trainer goed (Elvin Matuankotta, ER). Hij benaderde mij in eerste instantie of ik nog een ervaren speler wist van rond de 30 jaar. We belden een paar keer en toen vroeg hij mij of op een bepaald moment of ik zelf niet wilde. Ik zei toen wel van als HTC degradeert, dan wil ik er nog even over nadenken. Op dat moment meldde Hattem zich ook, terwijl HTC de eerste wedstrijd van de nacompetitie won. Ik ben wel iemand van mijn woord. Vervolgens degradeerde HTC, alleen dat duel was na de overschrijving. Achteraf had ik misschien niet voor HTC moeten kiezen. In het nieuwe seizoen ga ik alsnog naar Hattem.”

Je bent naast speler ook beroepsmatig actief in de voetbalwereld. Samen met Mehran Ali Pour Asli. Wat doe je eigenlijk precies?

“Wij hebben een sportplatform opgericht: International Sports Revolution (ISR). Het is een voetbalacademie en gaat veel verder dan een voetbalschool. Zo spelen we een keer in de maand tegen een andere Academy of BVO en gaan we ook naar het buitenland. Deze week zitten we in Portugal om te praten over samenwerking met mensen van Silves, een club uit de vierde divisie. Ook hebben we een maatschappelijke tak en zijn we bezig met het realiseren van een academie in Ghana.”

Je bent niet echt een doelpuntenmaker, wel bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Jazeker, ik ken het sowieso wel en ik volg het ook. Zo staan Maud Broeksema en Dean Vreugdenhil erin en zij hebben allebei bij ISR gespeeld.”