Luc Zwiers (rechts in een wedstrijdshirt van PEC Zwolle) vierde het feestje zaterdag volop mee.
Luc Zwiers (rechts in een wedstrijdshirt van PEC Zwolle) vierde het feestje zaterdag volop mee. Foto: Pedro Sluiter

Huldiging PEC Zwolle draait uit op gezellig feestje

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Met de huldiging van PEC Zwolle zaterdagavond in park De Wezenlanden is een einde gekomen aan een geslaagd seizoen. Duizenden fans waren aanwezig om spelers en technische staf luid toe te zingen en te bejubelen. "Dat ik zo weg zou gaan, is echt hartstikke mooi", aldus Thomas van den Belt, terwijl hij een jonge fan met een spandoek zijn kampioensshirtje gaf.

Mooi weer, feestelijke muziek en fans die zich al tijdig hadden verzameld voor de huldiging tere ere van de promotie van PEC Zwolle naar de eredivisie. Nadat burgemeester Peter Snijders en wethouder sport Michiel van Willigen de festiviteiten in gang hadden gezet, was het even na half zeven dan zover. Een voor een kwamen de spelers en trainers het podium op. Tot groot enthousiasme van de vele supporters. Het was af en toe een dolle boel, helemaal toen Gervane Kasteneer Luc Zwiers het podium optrok. 

Contract

De 19-jarige PEC-fan met het syndroom van Down, is een vaste kijker bij nagenoeg elke training. Hij stal de show en de harten van het publiek door vrolijk mee te dansen en trainer Dick Schreuder andermaal te vragen om een contract. Schreuder genoot op zijn beurt van de festiviteiten. "Natuurlijk was er teleurstelling dat we geen kampioen zijn geworden, maar al het goede dat we het afgelopen jaar met z'n allen hebben gedaan, moet vandaag overheersen. Uit respect voor de fans en voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de promotie, want we hebben met z'n allen natuurlijk wel een geweldige prestatie neergezet", besloot Schreuder.