Captain Marc van de Meulen showt de beker, trainer Arno Hoekstra toont zijn emoties.
Captain Marc van de Meulen showt de beker, trainer Arno Hoekstra toont zijn emoties. Foto: WoZoPro Fotografie

Berkum gaat na bekerwinst opnieuw voor prijs

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Naast de districtsbeker Oost die Berkum op Hemelvaartsdag pakte door met 3-1 te winnen van Veensche Boys, lonkt zaterdag nog een prijs voor de Berkummers: een periodetitel. Dan moet er thuis sowieso worden gewonnen van Ajax.

En dan nog is de ploeg van vertrekkend trainer Arno Hoekstra afhankelijk van wat Swift doet in het uitduel tegen AZSV. Het verschil in de periodestand is twee punten. Winnen de Amsterdammers in Aalten, dan is Berkum gezien. Speelt Swift gelijk en wint Berkum, dan komen beide teams op 21 punten en komt het aan op het doelsaldo. Dat van Berkum is nu nog behoorlijk beter.
Zaterdag lieten Swift en Berkum al zien, dat ze weinig voor elkaar onder deden. In Amsterdam werd het voorlaatste competitieduel afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Martijn Brakke opende de score, maar Swift maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft veranderde er niets aan de score.

Dat was vorige week donderdag in de bekerfinale tegen Veensche Boys wel anders. Op het veld van VVOG in Harderwijk werkte Berkum na rust een 0-1 achterstand weg. "Het begin was slecht, we verloren de slag op het middenveld, waardoor zij sterk waren in de omschakeling. Daar lag ook hun kracht en dat wisten we. Blijkbaar moesten we eerst de schroom wat van ons afgooien", aldus captain Marc van der Meulen.

Kloten 

Dat deed Berkum in de tweede helft met verve. "In de rust kregen we aardig op onze kloten. Dat had wel effect, want we kwamen als een komeet uit de startblokken.” Meteen na de aftrap scoorde Martijn Brakke en toen Johnsen Bacuna ruim tien minuten daarna de 1-2 maakte, was het wachten op meer. Bacuna produceerde al snel zijn tweede en de derde Zwolse treffer. Daarmee was de strijd gestreden en de fut uit de wedstrijd. Volgens Van der Meulen ook wel weer een logisch feit. "Zij hebben in de beker fantastische resultaten geboekt, maar zij mogen, terwijl wij moeten. Aan de andere kant, wij hebben drie eersteklassers en twee hoofdklassers uitgeschakeld, dan vind ik wel dat wij verdiend de beker hebben gewonnen.”