ZV 44 weer winnaar medailleklassement

ZWEMMEN - De Overijsselse kampioenschappen zwemmen vonden de afgelopen twee weekenden plaats in Hengelo. Het team van ZV 44 tikte tijdens dit toernooi bijna de 100 medailles aan. In totaal ging het om 98 medailles, waarvan 44 x goud, 30 x zilver en 24 x brons. Hiermee behaalde het team, dat bestond uit 29 zwemmers, opnieuw de eerste plaats in het overall medailleklassement.
Absolute uitblinker was Paula Spans. De 12-jarige zwemster uit Sint Jansklooster wist alle afstanden te winnen en haalde in totaal maar liefst 17 gouden medailles. Ook zwom ze een regiorecord op de 50m schoolslag voor meisjes 13 jaar op lang bad: 35,40 seconden.
Daarnaast wist Valérie Sakkers op alle afstanden waarop ze deelnam een medaille te winnen. Ze mocht in totaal 15 medailles mee naar huis nemen, waarvan 1 individueel goud en 5 x met de estafettes.

Ook de jongens-heren van ZV 44 presteerden erg goed. Zo wist Ruben Nooter bij de jongens junioren 1-2 in totaal 14 keer een medaille te halen. Hij kwam op alle 15 afstanden aan de start en mag zich op 6 afstanden, waaronder alle vrijeslag nummers, Overijssels kampioen noemen.
Robin van den Berg behaalde in de categorie senioren 1-2 in totaal 12 keer het podium, waarvan 4 keer individueel goud. Collard Jungeling wist bij de jongens junioren 3 - 4 alle vlinderslag-afstanden te winnen en Youp Stuifzand won in dezelfde categorie alle schoolslagnummers.
In totaal mochten 20 zwemmers van het ZV 44-team 1 of meerdere medailles in ontvangst nemen.