Be Quick'28 in barrage, feest bij Berkum en ZAC

AMATEURVOETBAL - De beslissingen in het vrouwenvoetbal zijn nagenoeg allemaal gevallen. De vrouwen van Be Quick’28 gaan de nacompetitie om lijfsbehoud in de Topklasse, terwijl Berkum, ZAC en EDON zaterdag de kampioenstitel behaalden.

Be Quick'28 verloor zaterdag met 3-8 thuis van Ter Leede en eindigde zo als nummer elf. Daardoor werd het veroordeeld tot de nacompetitie. Zaterdag komt Sparta Rotterdam naar Zwolle. Bij verlies degradeert Be Quick'28 naar de hoofdklasse. Bij winst speelt het op 3 juni uit tegen de winnaar van Trekvogels tegen Barendrecht. Wordt die wedstrijd ook gewonnen, dan moet het team van de interim-trainsters Anouk Bourgonje en Monique Plaggenborg op 10 juni aantreden in de finale voor een plek in de Topklasse.
Haalt Be Quick'28 - dat een bizar seizoen kende waarin het trainer Edward Sijahailatua ontsloeg, vier punten pakte tegen kampioen Eindhoven, maar sinds december maar een keer won - het niet, dan speelt het komend seizoen tegen Berkum. Die ploeg werd zaterdag kampioen in de eerste klasse door met 0-3 te winnen van FC Ommen.
Ook was er feest in Zwolle-Zuid. ZAC en WVF streden al het hele seizoen om der titel in de derde klasse en waren samen een klasse apart. ZAC won zaterdag met 1-7 bij ASV Dronten en bleef WVF, dat Be Quick'28 3 met 0-2 versloeg een puntje voor. Tot slot werd EDON op de voorlaatste speeldag kampioen in de vierde klasse.