Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Yagmus Simsek bij Kerken als Podium

Algemeen

ZWOLLE - In de serie Kerken als Podium verzorgt Yagmur Simsek op zaterdag 16 maart een concert. Ze speelt werken van Schumann en Ravel. Het concert vindt plaats in de Doopsgezinde kerk en begint om 15.30 uur.

Yagmur Simsek is een muzikant, pianist en performer. Ze kreeg haar eerste muzikale opleiding op 4-jarige leeftijd. In 2007 werd ze toegelaten tot het Mimar Sinan Fine Arts University State Conservatory Piano Afdeling, een van de weinige conservatoria die voltijds muziekonderwijs verzorgt vanaf het middelbare schoolniveau. Studeren aan een conservatorium bracht haar van jongs af aan in contact komen met allerlei getalenteerde en professionele muzikanten. Zij had daar ook de kans tot het bijwonen van masterclasses en wedstrijden in verschillende landen waar ze aanzienlijk van heeft geprofiteerd.

Simsek gaf concerten in Turkije, Italiƫ, Cyprus, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland. Ze zet haar masterstudie voort aan het ArtEZ Conservatorium als leerling van Frank van de Laar. Haar wens is om haar muzikale kennis en perspectief als performer verder uit te breiden.

Zie ook: www.kerkenalspodium.nl

Gerard Meijeringh