Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Leerlingen planten 37 bomen aan de Hessenweg

Algemeen

ZWOLLE - Op donderdag 7 maart vierden gemeente Zwolle en ROVA samen met leerlingen van OBS de Campherbeek uit de wijk Berkum en de Geert Groteschool uit de wijk Wipstrik de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar deden ruim 70 Zwolse kinderen mee aan de traditie van het planten van een boom. Onder leiding van medewerkers van ROVA plantten de leerlingen 37 bomen aan de Hessenweg. Wethouder Arjan Spaans gaf het startsein voor het planten van de bomen. Hij plantte met enkele kinderen de eerste boom.

Daarna gingen de kinderen in groepjes samen verder. Dit jaar kreeg de Boomfeestdag een iets andere invulling dan vorige jaren. Nieuw was dat de leerlingen een natuureducatieles over bomen kregen bij Landgoed Anningahof van natuurgids Bernadet van Veen van Eruit. Ze kregen als opdracht om een boek te maken voor een xylotheek, een bomenbewaarplek. 

De geplante bomen zijn Europese linden. In totaal komen er aan de Hessenweg 263 nieuwe bomen. Tot aan de grens met de gemeente Dalfsen. Europese lindebomen, winterlinden, sneeuwperenbomen, haagbeuken en eiken. De bomen moeten zorgen voor een laagstructuur en de weg die nog niet zo lang geleden is aangelegd. Daarnaast is gekozen voor verschillende soorten bomen voor de biodiversiteit en meer variatie maakt bomen minder vatbaar voor ziektes. 

Afbeelding

Gerard Meijeringh