Rick den Otter heeft de bal tegen ODIK. "Blijkbaar hebben we als team die druk nodig."
Rick den Otter heeft de bal tegen ODIK. "Blijkbaar hebben we als team die druk nodig." Foto: Pedro Sluiter

“Eerste klasse? Dat is toch wel Sparta onwaardig”

Sport

KORFBAL - Voor Sparta Zwolle is het zaterdag in en tegen Drachten erop of eronder. In de overgangsklasse in de zaal zijn diverse scenario’s mogelijk voor de Zwolse korfballers om degradatie te ontlopen. Volgens Rick den Otter is Sparta dat aan haar status en stand verplicht: “Ik denk zelf dat er nog meer in zit in de zaal. Top overgangsklasse en wat snuffelen aan de hoofdklasse.”

(door Erik Riemens)

Eerst maar eens even letterlijk de stand van zaken. In de overgangsklasse staat Sparta nu zesde en vliegen de nummers zeven en acht eruit. Heerenveen heeft een achterstand van één punt op Sparta dat zaterdag om 20.15 uur in Friesland tegen Drachten speelt. Heerenveen treft nummer laatst ODIK, die wedstrijd begint een uur eerder. En die ploeg werd zaterdag door Sparta opzij gezet in het eigen Victorium met 19-15. 

Vertragen

Den Otter hield een beetje mixed feelings over aan dat treffen tegen het puntloze ODIK. “We waren echt wel beter en ik vind ook dat we dat hadden moeten zijn, alleen wisten wij het tempo niet hoog te houden. Zij wilden juist vertragen en wij gingen iets te veel mee in hun spelletje. Het was een beetje stuivertje wisselen qua score, maar in de eindfase wisten we de wedstrijd uiteindelijk te beslissen. Zelf creëerde ik genoeg kansen, alleen scoorde ik ‘maar’ twee keer.”

Den Otter maakte in coronatijd de overstap van De Meeuwen uit Putten naar Sparta. Toen nog onder meer vanwege de reisafstand tussen zijn voormalige woonplaats Wezep en Putten. “Ik woon inmiddels in Zwolle en heb het bij Sparta prima naar mijn zin. Ik meng mij ook wat in de vereniging, ben jeugdtrainer en lid van de sponsorcommissie. Dus voorlopig blijf ik wel bij Sparta.”

Scherper

En als het aan de 27-jarige aanvaller ligt is dat in de zaal sowieso in de overgangsklasse en op het veld in de hoofdklasse, die competitie start na Pasen. Maar eerst wacht zaterdag Drachten, een strijd omgeven met de druk om niet te degraderen. “Juist die druk maakt ons als team net wat scherper. De laatste weken merkte ik dat op trainingen al. Blijkbaar hebben we dat nodig. En ondanks dat we misschien voor onze wedstrijd al weten waar we aan toe zijn, gaan we zaterdag voor de winst. Dat is toch het ‘gemakkelijkste’ scenario.”