Landstede Hammers werkt toe naar bekerfinale

BASKETBAL - Het aftellen is al een beetje begonnen. Zondag 24 maart speelt Landstede Hammers in Topsportcentrum Almere de bekerfinale tegen Heroes Den Bosch. Voor het zover is, treden The Hammers vrijdag eerst nog in Luik aan tegen RSW Liège.

De formatie van coach Jean Marc Jaumin is de Elite Gold Group van de BNXT League redelijk goed begonnen. Na de 64-70 nederlaag vorige week zondag in eigen huis tegen Hubo Limburg United, volgde afgelopen donderdag een knappe 72-69 zege op Telenet Giants Antwerpen, de ploeg die vorig seizoen notabene alle tien Elite Gold duels won.
In het Landstede Sportcentrum besliste Landstede Hammers in de slotfase het duel. Met nog ruim 1,5 minuut op de klok in het vierde kwart stond het 67-67. Landstede liep daarna uit naar 72-69, waarna de Belgen niet meer wisten te scoren.

Winnen The Hammers vrijdag dan kan het met een gerust hart toewerken naar de landelijke bekerfinale op zondag 24 maart om 13.00 uur. Inmiddels is bekend dat er sowieso ruim 500 Hammersfans meegaan naar het Topsportcentrum Almere. Tegenstander is Heroes De Bosch, dat ook deel uitmaakt van de Elite Gold Group, maar beide ploegen spelen niet elkaar. In deze fase treden alleen de beste Nederlandse ploegen aan tegen de topploegen van België. Daarna gaan de clubs uit de eigen nationale league de strijd aan om de nationale baskebaltitel.