Volleybalsters gaan keihard onderuit

VOLLEYBAL - VC Zwolle Topvolleybal heeft zichzelf een dubbele slechte dienst bewezen. Zaterdag verloren de volleybalsters in de kampioenspoule met duidelijke cijfers van Apollo 8. In Borne werd het 3-0 (drie keer 25-21) voor de ploeg, die op maandag 1 april ook de opponent is in de bekerfinale. Zaterdag kan de volleybalformatie van coach Pascal Veneman revanche nemen in het Landstede Sportcentrum. Dan komt Visser/Sudosa Assen op bezoek, waar eerder van gewonnen werd. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. Daarna wordt zondag 24 maart in Zwolle nog gestreden tegen Apollo 8, dat een week later weer de tegenstander is, maar dan dus in de bekerfinale. De kampioenspoule wordt afgesloten met een uitduel tegen VC Sneek op zaterdag 6 april.

PEC Vrouwen
krijgen oorveeg

PEC ZWOLLE - De PEC Zwolle Vrouwen kunnen een weekje bijkomen van de oorwassing afgelopen zondag tegen Feyenoord. Op Varkenoord werd het 4-0 voor de Feyenoord Vrouwen. Het goede Zwolse nieuws was dat Naomi Hilhorst en Jeva Walk na heel lang blessureleed  in de basis stonden. Terwijl PEC de kansen kreeg, scoorden de Feyenoord Vrouwen. Na rust lukte het Zwolle niet om net zo gevaarlijk te worden als in de eerste helft. Feyenoord wist opnieuw de eerste grote kans te benutten, daarna volgde al rap de 3-0. Invalster Sterre Kroezen was met een vrije trap dichtbij de eretreffer, maar de lat stond dat in de weg. Voormalig Zwolle speelster Esmee de Graaf bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-0.